Ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητα του ο Νίκος Ευαγγέλου – Παρουσίασε το πρόγραμμα του για το Δήμο Ελασσόνας

Την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Ελασσόνας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα το βράδυ του Σαββάτου, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα Δημάρχου Βασ.Φαρμάκη, στην Ελασσόνα, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας και επικεφαλής της παράταξης «ΑλλάΖουμε»  Νίκος Ευαγγέλου. 

Την εκδήλωση τίμησαν, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, οι βουλευτές του Νομού Λάρισας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Στέλλα Μπίζιου, Δήμαρχοι από την ΠΕ Λάρισας και όχι μόνο, περιφερειακοί σύμβουλοι, υποψήφιοι βουλευτές και πλήθος κόσμου.

Ο κ. Ευαγγέλου στην ομιλία του, αναφέρθηκε σε ένα νέο πλέγμα έργων που θα βάλουν ξανά την Ελασσόνα σε τροχιά ανάπτυξης και μάλιστα τα πρώτα απτά δείγματα αυτής της αλλαγής, θα είναι ορατά από το πρώτο εξάμηνο της νέας θητείας. Ο υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας δεσμεύτηκε πως στις πρώτες 180 ημέρες θα επαναλειτουργήσει την Γαλακτοκομική Σχολή στο πρώην Καπνεργοστάσιο, προσθέτοντας και τον τομέα της Μελισσοκομίας. Η σχολή θα λειτουργήσει ξανά στον χώρο του πρώην Καπνεργοστασίου και θα δώσει εξειδικευμένο προσωπικό σε επιχειρήσεις που έχουν σχέση με τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή. Ο χώρος θα γίνει επισκέψιμος και θα περιλαμβάνει σημείο πώλησης τοπικών προϊόντων. Επίσης, στο πρώτο εξάμηνο θα δημοπρατηθεί και θα εγκατασταθεί το Νέο Κολυμβητήριο, ένα έργο πνοής για τον αθλητισμό στην Ελασσόνα. 

Ο κ. Ευαγγέλου τόνισε χαρακτηριστικά «είμαστε αποφασισμένοι -όλοι μαζί- να «τρέξουμε» ένα νέο πρόγραμμα έργων, το οποίο θα επαναφέρει σε τροχιά ανάπτυξης την περιοχή μας, δίνοντας στην Ελασσόνα την δυναμική που της αρμόζει, σε μια περίοδο που οι προκλήσεις είναι πολλές και πραγματικά δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Παίρνουμε το νήμα των έργων από την προηγούμενη θητεία και συνεχίζουμε. Αν τότε με τα μνημόνια κάναμε έργο πάνω από 50 εκ. ευρώ, σίγουρα τώρα μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα». 

Αναφερόμενος στο μεγάλο στοίχημα της νέας θητείας, στάθηκε στο πρότζεκτ «Όλυμπος». Ο στόχος είναι η τουριστική αξιοποίηση του Βουνού των Θεών σημειώνοντας πως -μετά την ζωνοποίηση που έγινε πράξη επί δικής του θητείας- ανοίγει ο δρόμος ώστε να αναπτυχθεί πλέον ένα παγκόσμιο brand «Ελασσόνας – Ολύμπου», που θα συνδέει τον τομέα της αγροδιατροφής με το νέο τουριστικό προϊόν, ανεβάζοντας έτσι την οικονομία της περιοχής, καθώς θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. 

Το πρόγραμμα του Νίκου Ευαγγέλου περιέχει όμως και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, το οποίο είναι πιεστικό για την περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο, θα «τρέξει» το πρόγραμμα «Επιστροφή στην Ελασσόνα», με σκοπό να στηριχθούν και να βοηθηθούν οι νέοι άνθρωποι, ώστε να μείνουν στον τόπο τους, αλλά στην περιοχή να έρθουν και άλλοι, έχοντας κίνητρα για να διαμείνουν και να εργαστούν. 

Ένα σημαντικό τμήμα του προγράμματος των έργων, θα αφορά τις ορεινές κοινότητες του δήμου. Σε αυτές θα εκπονηθούν αρχιτεκτονικές μελέτες, ώστε να υπάρξει αναμόρφωση σε κεντρικά σημεία, αναβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Επιπρόσθετα ο κ. Ευαγγέλου δεσμεύτηκε πως θα υπάρξει διαφάνεια και ορθή διαχείριση των οικονομικών και με βάση αυτή την ενέργεια, θα προκύψουν και οφέλη για τους πολίτες, όπως η μείωση στην τιμή του νερού και η μείωση δημοτικών τελών. Παράλληλα για τους αρδευτές θα επανέλθει η χρέωση με το κυβικό και όχι με το στρέμμα, όπως κάνει ο σημερινός δήμαρχος. 

Τέλος, υπογράμμισε πως θα γίνουν έργα στα χωριά που χτυπήθηκαν από τον σεισμό και ακόμη πολλοί κάτοικοί τους μένουν σε οικίσκους. 

Άσκησε δριμεία κριτική στην δημοτική αρχή

Ο κ. Ευαγγέλου κατά την διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της σημερινής δημοτικής αρχής, σημειώνοντας πως «τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν μια περίοδος στασιμότητας και οπισθοδρόμησης για την Ελασσόνα». Μάλιστα κατηγόρησε τον κ. Γάτσα ότι σταμάτησε εμβληματικά έργα όπως η Γαλακτοκομική Σχολή, το Κολυμβητήριο, η αξιοποίηση του Ολύμπου και το Πνευματικό Κέντρο Τσαριτσάνης, τα οποία είχε δρομολογήσει επί δικής του θητείας. Ακολούθως, αναφέρθηκε στην «κακοδιαχείριση και την κατασπατάληση των χρημάτων του δήμου τα τελευταία χρόνια». Μάλιστα σημείωσε  δεικτικά πως «είχε και πρωτιές ο δήμαρχος Ελασσόνας! Ήταν πρώτος στα ρουσφέτια και στις προσλήψεις προσωπικού μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ, προσπαθώντας να εξασφαλίσει εκλογική πελατεία. Στην ΔΕΥΑΕΛ έδιωξε προσωπικό που δούλεψε επί θητείας μας. Αφορά ακόμη και άτομα κοντά στην σύνταξη αλλά και άτομα ΑΜΕΑ».

Ο κ. Ευαγγέλου στάθηκε ιδιαίτερα στην πρακτική των απευθείας αναθέσεων με σχεδόν μηδενικές εκπτώσεις, αλλά και σε μια παραχώρηση - «δώρο» όπως αυτή του Ξενώνα Καρυάς, που δόθηκε σε ιδιώτη για 99 χρόνια και με ενοίκιο μόλις 600 ευρώ τον χρόνο. Αναφέρθηκε τέλος,  στην ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής καθώς ακόμη δεν έχει κατεδαφίσει ούτε το 50% των ακατάλληλων σπιτιών στις κοινότητες που χτυπήθηκαν από το εγκέλαδο. 

A.N.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.