Παναγιώτης Νταής: «Η στήριξη στον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι στήριξη στον αγρότη»

 Με τη διοίκηση και τους εργαζομένους του ΟΠΕΚΕΠΕ Λάρισας συναντήθηκε χθες ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Παναγιώτης Νταής, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στα γραφεία του Οργανισμού.

Ο κ. Νταής είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί διεξοδικά τόσο για τις δράσεις, όσο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα και στην διαχείριση των ενισχύσεων που λαμβάνουν οι αγρότες από την ΚΑΠ.

Μετά την ενημέρωση του ο κ. Νταής σημείωσε ότι χωρίς την ευθύνη των εργαζομένων, οι οποίοι καταβάλλουν σε πολλές περιπτώσεις υπεράνθρωπες προσπάθειες, διαπιστώνονται σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή των ενισχύσεων που δικαιούνται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, λόγω κυρίως της γραφειοκρατίας, αλλά και των σημαντικών παραλήψεων της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σημείωσε δε ότι η μη καταβολή των ενισχύσεων από την συνδεδεμένη βάμβακος στους  συνεταιρισμούς, αποτυπώνει το πόσο πιστεύει αυτή η κυβέρνηση το συνεταιριστικό κίνημα.

«Σε μια περίοδο που ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος της χώρας «καίγεται» για την καταβολή των ενισχύσεων και των επιδοτήσεων, ώστε να αντιμετωπίσει μέρος των τεράστιων επιβαρύνσεων στο κόστος παραγωγής και τις ενεργειακές επιβαρύνσεις, το Υπουργείο και η διοίκηση του Οργανισμού δείχνουν προκλητική αδιαφορία, αντί να επισπεύδουν τις διαδικασίες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νταής και σημείωσε πως σε μια τέτοια περίοδο που πολλοί αγρότες αντιμετωπίζουν ζητήματα επιβίωσης, θα έπρεπε τα αντανακλαστικά της πολιτικής ηγεσίας ναι είναι αυξημένα, παρόλα αυτά οι καθυστερήσεις της καταβολής των ενισχύσεων δημιουργούν ένα επιπρόσθετο βραχνά για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Τέλος ο κ. Νταής σημείωσε πως η στήριξη και η στελέχωση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι στην πραγματικότητα στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, αφού στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε το αγροτικό εισόδημα και η παραμονή των αγροτών στον πρωτογενή τομέα εξαρτώνται από όλους τους διαθέσιμους πόρους, αλλά και την ταχύτητα με την οποία παρέχονται τα χρηματοδοτικά εργαλεία. 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.