Μπίζιου: Οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας μας έχουν αποδείξει ότι βρίσκονται πάντα σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής

«Οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της Λάρισας με απαράμιλλη ευσυνειδησία και αλτρουισμό καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών υγείας, από καθημερινά περιστατικά και νοσήματα, μέχρι παγκόσμιες υγειονομικές κρίσεις αλλά και εθνικές τραγωδίες. Και μας έχουν αποδείξει ότι βρίσκονται πάντα σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, προκειμένου να υποδεχθούν και να περιθάλψουν ασθενείς και τραυματίες».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Η Λαρισαία βουλευτής συναντήθηκε με το Διοικητή του ΠΓΝΛ κ. Δημήτρη Κατσικονούρη, τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητή Ορθοπαιδικής κ. Θεόφιλο Καραχάλιο, τον Καθηγητή Χειρουργικής του ΠΘ κ. Δημήτρη Ζαχαρούλη και την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΠΓΝΛ κα Καλλιόπη Θανασέλου.

Η συζήτησή επικεντρώθηκε στην επιχειρησιακή ετοιμότητα που επέδειξε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κατά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, ενώ έγινε και ανασκόπηση της κατάστασης στο νοσοκομείο και συζητήθηκαν οι δυνατότητες αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

«Στέκομαι από την πρώτη μέρα της εκλογής μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, δίπλα στους επιστήμονες, στους γιατρούς και στους νοσηλευτές, αναγνωρίζοντας το έργο τους και την ανυπολόγιστη προσφορά τους στον συνάνθρωπο. Η αναβάθμιση του ΕΣΥ αποτέλεσε προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας με στόχο τη μετατροπή του σε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Δημόσιο Οργανισμό προς όφελος του πολίτη. Με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία 2021-2025 η κυβέρνηση βάζει τέλος στην αποσπασματική και άναρχη ανάπτυξη των υπηρεσιών της Δημόσιας Υγείας και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην εξέλιξη του ελληνικού κοινωνικού κράτους. Και όπως έχει δηλώσει ήδη ο ίδιος ο Πρωθυπουργός η προσπάθεια εκσυγχρονισμού του ΕΣΥ θα συνεχιστεί και την επόμενη τετραετία.

Τέλος, θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης, το μοιραίο βράδυ της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη. Αποτελούν όλοι τους παράδειγμα προς μίμηση», κατέληξε στη δήλωσή της η κα Μπίζιου.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.