Πέτρος Τσακνάκης: Προβληματισμός και ανησυχία για τις αστοχίες των πληρωμών στον αγροτικό χώρο

 Σε ανακοίνωση του υποψήφιου βουλευτή Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέτρου Τσακνάκη για τις αγροτικές πληρωμές επισημαίνονται τα εξής:

“Σε συνέχεια των βαρύγδουπων δηλώσεων-εξαγγελιών της κυβέρνησης και των στελεχών της κυβερνούσας παράταξης, για τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών, με αλα κάρτ επιλογές, έχουν αφήσει εκτός χρηματοδότησης κατηγορίες αγροτικών προϊόντων που έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό και αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο της τοπικής μας οικονομίας, όπως τα επιτραπέζια σταφύλια Τυρνάβου και τα κεράσια.

Το τραγελαφικό της προχειρότητας τους είναι πως, σε πολλές περιπτώσεις, κατηγορίες προϊόντων που δεν συμπεριλαμβάνονται για ενίσχυση σε μια περιοχή, να παίρνουν ενίσχυση σε άλλες περιοχές της χώρας.

Μέσα στο ήδη υπάρχον, ζοφερό οικονομικό κλίμα, η ανακολουθία της κυβέρνησης που αφορά στις ημερομηνίες πληρωμών, για τα προϊόντα που επέλεξε να χρηματοδοτήσει, καθώς και η ανεπίτρεπτη καθυστέρηση των δεδομένων τακτικών ενισχύσεων, έχουν αναστατώσει τον αγροτικό κόσμο ενόψει και των εορτών του Πάσχα.

Εύχομαι να μην γίνω μάντης αρνητικών εξελίξεων αλλά το τελειωτικό χτύπημα, στους παραγωγούς που αναμένουν τις επικείμενες πληρωμές, θα αποτελέσει το μεγάλο ποσοστό των απλήρωτων παραγωγών που δεν έχουν εγγραφεί στη δαιδαλώδη γραφειοκρατική διαδικασία του Μητρώου αγροτών. Δυστυχώς μεγάλο μέρος του αγροτικού κόσμου δεν ενημερώθηκε για την προαπαιτούμενη εγγραφή τους στο ηλεκτρονικό μητρώο αγροτών, προκειμένου να ολοκληρωθεί κανονικά η διαδικασία πληρωμής.

Ας ελπίσουμε πως την ύστατη στιγμή θα ακουστούν οι φωνές των αντιπροσώπων των αγροτών και θα παρακαμφθούν οι αστοχίες στη διαδικασία πληρωμής”.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.