Θωμάς Παπαλιάγκας από τη Νίκαια : «Έρημα χωριά και χρεοκοπημένοι αγρότες δεν μπορεί να είναι το μέλλον της ελληνικής υπαίθρου»

 Σε Ζάππειο, Νέες Καρυές και Νίκαια βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Παπαλιάγκας στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας.

«Στο Ζάππειο, στις Νέες Καρυές και στη Νίκαια είχα την ευκαιρία να συζητήσω με φίλους και κατοίκους της περιοχής τις πολιτικές εξελίξεις, την πορεία προς τις βουλευτικές εκλογές, αλλά και τα μεγάλα προβλήματα των αγροτικών περιοχών του νομού μας.

Προβλήματα που με την ίδια ένταση συναντιούνται παντού και απασχολούν τους πάντες εκτός από την Κυβέρνηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την περίοδο 2011-2021, που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, δείχνουν πως η μείωση του πρωτογενούς τομέα ξεπέρασε το 20% , με μείωση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων κατά 22% και των κτηνοτροφικών κατά 20%!

Η επιβίωση των αγροτών γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη με την  εκτόξευση της αύξησης του κόστους παραγωγής, την έλλειψη στήριξης και προστασίας από την πολιτεία ,την ερημοποίηση της υπαίθρου και την συνεχιζόμενη υποβάθμιση της διαβίωσης τους, απόρροια των πολιτικών της Κυβέρνησης και της εγκατάλειψης της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

Η μικρή και μεσαία αγροτική ιδιοκτησία φθίνει, η απουσία κινήτρων για την επιστροφή των νέων στην ύπαιθρο οδηγεί σε εγκαταλελειμμένα χωριά, η παροχή ρευστότητας με χαμηλά επιτόκια στις γεωργικές καλλιέργειες ώστε να συνεχιστεί και να ανθίσει η αγροτική δραστηριότητα είναι ανύπαρκτη, όπως επίσης η γεωργική έρευνα και ο σχεδιασμός για ένα διαφορετικό και σύγχρονο αγροτικό τομέα.

Απαιτείται άμεσα μείωση του κόστους με παρεμβάσεις μείωσης του ΦΠΑ, του πετρελαίου, των αγροτικών εφοδίων και των τιμών ενέργειας, όπως έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

Έρημα χωριά, χρεοκοπημένοι αγρότες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις που μετατρέπονται σε ιδιοκτησίες ολίγων και ισχυρών, προμηνύουν ένα δυσοίωνο μέλλον για την ελληνική περιφέρεια» δήλωσε ο Θωμάς Παπαλιάγκας.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.