Κύπελλο ΕΠΣΛ: Σήμερα η πρώτη «μάχη» για ΠΟΕ και Αχιλλέα

Σήμερα Τετάρτη στις 5 το απόγευμα στο Δημοτικό Γήπεδο Ελασσόνας θα πραγματοποιηθεί ο α’ ημιτελικός του Κυπέλλου της ΕΠΣ Λάρισας ανάμεσα στον τοπικό ΠΟ και τον Αχιλλέα Φαρσάλων.

Ο  ΠΟ Ελασσόνας, είναι ο νικητής των δύο τελευταίων τελικών του θεσμού το 2019 και το 2022, με δεδομένο ότι τις περιόδους 2019-20 και 2020-21 δεν διεξήχθησαν τελικοί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. 

Ειδικότερα, τη σεζόν 2019-20 ο κυπελλούχος Φαλανιακός αναδείχτηκε μετά από κλήρωση (αφού ο θεσμός διεκόπη στα ημιτελικά, όπου είχαν προκριθεί επίσης οι ΠΟΕ, Οικονόμος Τσαριτσάνης και Αετός Μακρυχωρίου), ενώ τη σεζόν 2020-21 δεν είχαμε κυπελλούχο, αφού η διοργάνωση δεν ολοκληρώθηκε (έγινε μόνο ο α’ γύρος).

Συγκεκριμένα, ο ΠΟΕ τη σεζόν 2018-19 κέρδισε τον Δαμασιακό με 7-6 στα πέναλτι (0-0 κ.α., παρ.) και τη σεζόν 2021-22 τον Ηρακλή Λάρισας με 9-8 πέν. (0-0 κ.α., παρ.). Μάλιστα στον τελευταίο τελικό εκτελέστηκαν συνολικά 20 πέναλτι.

Ο ΠΟΕ φέτος διεκδικεί ένα ρεκόρ. Εάν προκριθεί στον τελικό και κερδίσει το φετινό τρόπαιο θα είναι η μοναδική ομάδα που έχει τρεις νίκες κατά σειρά σε ισάριθμους τελικούς.

Στο άλλο σημερινό παιχνίδι στην Τσαριτσάνη, Οικονόμος και Μαυροβούνι διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη ρεβάνς του 1-1, με το οποίο είχε τελειώσει ο α’ ημιτελικός στο γήπεδο Μαυροβουνίου στις 29 Μαρτίου. 

Η ομάδα της Τσαριτσάνης προηγήθηκε στο σκορ στο 59’ με το συρτό σουτ του Γανού, ενώ η ισοφάριση για τους γηπεδούχους ήρθε στην τελευταία φάση του αγώνα (90’+3’), από τον Δ. Μπάγκα μετά από κόρνερ του Πράπα.

Σε περίπτωση που το σημερινό παιχνίδι στην Τσαριτσάνη τελειώσει στην κανονική διάρκεια ισόπαλο ανεξαρτήτως αποτελέσματος (επειδή δεν ισχύει ο κανόνας του εκτός έδρας τέρματος), θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και εάν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, που διεκδικεί την πρόκριση στον τελικό για τρίτη φορά στην ιστορία του,  έχει ήδη ένα κύπελλο στην τροπαιοθήκη του, το οποίο κατέκτησε τη σεζόν 2017-18 κερδίζοντας τον Αχιλλέα Φαρσάλων με 1-0, ενώ για το Μαυροβούνι η συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου ΕΠΣΛ θα είναι η πρώτη στην ιστορία του.

Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα:
17:00, γήπ. Ελασσόνας, ΠΟΕ-Αχιλλέας Φ.
17:00, γήπ. Τσαριτσάνης «Γ. Μητσιμπόνας», Οικονόμος-Μαυροβούνι (1-1, σκορ α’ αγώνα).

Με πληροφορίες από το eleftheria.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.