Ε. Λιακούλη σε χωριά της Ελασσόνας: «Ολοκληρωμένο Προγραμματικό Σχέδιο για την ύπαιθρο»

Σε χωριά της Ελασσόνας επέλεξε να βρεθεί η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας,  Ευαγγελία Λιακούλη.

Ειδικότερα, η Λαρισαία Βουλευτής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει αναλυτικά με πολίτες στις Κοινότητες Αμουρίου, Μεγάλου Ελευθεροχωρίου, Μεσοχωρίου και Πραιτώριου, της Δημοτικής Ενότητας Ποταμιάς του Δήμου Ελασσόνας. 

Στην αγκαλιά των κατοίκων, με τους οποίους έχει οικοδομήσει σχέση εμπιστοσύνης εδώ και χρόνια , η Ε. Λιακούλη δεν σταμάτησε να τους ευχαριστεί για την αγάπη τους, υπογραμμίζοντας πως «όλοι μαζί μείναμε όρθιοι στα δύσκολα, ενωμένοι συνεχίζουμε τον ωραίο αγώνα για τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ, γιατί έχουμε τη δύναμη να ορθώσουμε τον Άνθρωπο και τον Τόπο μας, πάνω από τα συμφέροντα και την ιδιοτέλεια».

Μιλώντας με κτηνοτρόφους και αγρότες, τους παρουσίασε ολοκληρωμένο προγραμματικό Σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα και την ύπαιθρο. Επιπλέον, υπενθύμισε τις κοινοβουλευτικές δράσεις που έχει πραγματοποιήσει, «φέρνοντας τη δική σας φωνή δυνατά μέσα στο Κοινοβούλιο, ασκώντας κάθε δυνατή πίεση στην Κυβέρνηση και πετυχαίνοντας, σε αναρίθμητες περιπτώσεις, να γίνουν πράξη λύσεις, ενισχύσεις και παρεμβάσεις, που διαφορετικά θα είχαν καταχωνιαστεί στα συρτάρια της κυβερνητικής αδιαφορίας».

Ειδικά στους κτηνοτρόφους, η Ε. Λιακούλη σημείωσε πως «πολύ πρόσφατα, κατέθεσα ξανά Ερώτηση στη Βουλή, ειδικά για εσάς, καλώντας τον Υπουργό να ενεργήσει άμεσα για όλα τα αιτήματά σας, όπως την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους παραγωγής (ζωοτροφές, λιπάσματα, κτηνιατρικά φάρμακα, ανταλλακτικά, ενέργεια, αγροτικό πετρέλαιο), τη διόρθωση των κριτηρίων ενίσχυσης για τις ζωοτροφές, που άφησαν χιλιάδες παραγωγούς εκτός, καθώς και την επιπλέον ενίσχυση με τουλάχιστον άλλα 160 εκατομμύρια. Διεκδίκησα την αναβάθμιση της θέσης του πρωτογενούς τομέα στη διατροφική αλυσίδα, με μέτρα προστασίας σας από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, όπως οι ελληνοποιήσεις, και άμεση εντατικοποίηση των ελέγχων κατά της κερδοσκοπίας, ζητήματα που γίνονται επιτακτικά ιδίως ενόψει Πάσχα».

Στις σεισμόπληκτες περιοχές των συγκεκριμένων Κοινοτήτων, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας, τόνισε ότι «η Πολιτεία αποδείχθηκε πολύ λίγη μπροστά στις ανάγκες σας. Γνωρίζετε πως από την 1η στιγμή μετά την καταστροφή, αξιοποίησα με κάθε τρόπο το θεσμικό μου ρόλο, για να επιταχυνθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στήριξης και αποκατάστασης. Με αποσπασματικά μπαλώματα και λογικές “βλέποντας και κάνοντας”, δεν λύνονται τα προβλήματα. Σχέδιο χρειάζεται, συνολικό πολύπλευρο όραμα με βάση όσα αξίζουν στον πολύπαθο Τόπο μας ώστε η αξιοπρέπεια, η ευημερία και οι ίσες ευκαιρίες για τους κατοίκους της υπαίθρου, να μην αποτελούν “κούφια εξαγγελία”, αλλά απτή πραγματικότητα».

Σημειώνεται πως όλες οι συναντήσεις με τους κατοίκους, πραγματοποιήθηκαν υπό τη βαριά σκιά της τραγωδίας των Τεμπών, με την Ευαγγελία Λιακούλη να τονίζει πως «δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, το αίτημα για αλήθεια και δικαίωση οδηγεί κάθε μας κίνηση».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.