Θωμάς Παπαλιάγκας από τη Ραψάνη : «Να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Να κάνουμε επιτέλους τα λόγια, πράξη»

Στο γραφικό και ιστορικό χωριό της Ραψάνης βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ , Θωμάς Παπαλιάγκας.

«Όποιος βρεθεί εδώ, πραγματικά νοιώθει τον χτύπο της σύγχρονης ιστορίας του τόπου .

Από τον Καραγάτση στον Ροδόπουλο, από τους αντάρτες στη μεταπολίτευση, από την ανάπτυξη και την ελπίδα στον μαρασμό και την απογοήτευση.

Μπορεί εύκολα να συνειδητοποιήσει την εγκατάλειψη μιας μοναδικής περιοχής από το κεντρικό κράτος, να αναρωτηθεί για το περιεχόμενο της ανάπτυξης που πρέπει να διεκδικήσουμε, τις χαμένες ευκαιρίες ανάδειξης των ντόπιων προϊόντων, τις πάμπολλες υποσχέσεις και τα μηδενικά αποτελέσματα!

Το ξαναζωντάνεμα της υπαίθρου, η εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, η επένδυση στη μοναδικότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων, η ανάδειξη της ιστορίας μας, απαιτούν  σχέδιο υλοποιήσιμο, θέλουν πρακτικά , σίγουρα βήματα και αποφάσεις. Δε θέλουν λόγια αλλά πράξεις!

Οι εκλογές είναι μια καλή ευκαιρία να σκεφτούμε , να συγκρίνουμε, να κρίνουμε,  να αποφασίσουμε τι θέλουμε, πως θα το κάνουμε και με ποιους μπροστάρηδες» δήλωσε ο Θωμάς Παπαλιάγκας.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του ξεναγήθηκε από τον οινοπαραγωγό κ. Νίκο Κλαδίσιο στο Μουσείο του Οίνου του χωριού, επισκέφθηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, όπου συνάντησε την υπεύθυνη κ. Χάιδω Πανταζή, την οποία συνεχάρη για το μοναδικό έργο που πραγματοποιεί και συνομίλησε με μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του χωριού.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.