Ε. Λιακούλη: « Καρμανιόλα της Λάρισας, η οδός Βόλου»

 Άμεσα αντέδρασε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, μετά την είδηση του νέου τροχαίου ατυχήματος που συνέβη στην ΠΕΟ Λάρισας –Βόλου, δηλώνοντας τα εξής

«Σήμερα ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα, συντάραξε τη Λάρισα, με την παράσυρση ενός νεαρού ποδηλάτη από ένα αυτοκίνητο, στην ΠΕΟ Λάρισας -Βόλου. Ευχόμαστε, προσευχόμαστε και ελπίζουμε,  το νέο παιδί,  να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Βρέθηκα τυχαία λίγα λεπτά μετά, στον τόπο του ατυχήματος. Με κομμένη την ανάσα άκουσα την είδηση- θυμόμαστε όλοι την 28χρονη ποδηλάτη που έχασε τη ζωή της με τον ίδιο τρόπο , στη συμβολή της οδού Βόλου και Λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπως και πολλά ακόμη θύματα, την τελευταία δεκαετία.

Η οργή των κατοίκων ξεχειλίζει εδώ και χρόνια, ενώ έχουν πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και δυναμικές πορείες επανειλημμένα.

Είναι πλέον κοινός τόπος ότι η ΠΕΟ Λάρισας -Βόλου, είναι η καρμανιόλα της πόλης .

 Δεν μπορεί να εκφραστεί αλλιώς,  ο φόρος αίματος στην οδό αυτή.

 Δεν μπορεί να μετρηθεί ο πόνος των δεκάδων οικογενειών που θρήνησαν τους ανθρώπους τους.

  Δεν μπορεί να μετρηθεί η οργή των κατοίκων  που ζουν ή εργάζονται στη συνοικία και η ανασφάλεια κυκλοφορίας αυτών και των παιδιών τους, έχει γίνει πλέον ένα με την καθημερινότητά τους.

Όσοι από εμάς έχουμε σχέση, διερχόμαστε συχνά ή κατοικούμε στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν πάει άλλο.

Η ζωή των κατοίκων της περιοχής είναι απολύτως υποβαθμισμένη εξαιτίας ακριβώς της λειτουργίας του δρόμου αυτού, που έχει χαρακτηριστικά εθνικού δικτύου και όχι αστικού δρόμου, αν και εξυπηρετεί μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της Λάρισας. Εκτός αυτού, το καλοκαίρι, ο δρόμος αυτός αποτελεί και τη δίοδο όλης της πόλης προς τα παράλια, με τεράστια κυκλοφορία, μέρα –νύχτα, συνωστισμό, θόρυβο και σημαντική περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Είναι απαραίτητη η άμεση παρέμβαση της Πολιτείας, με αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και διοχέτευση αυτοκινήτων μέσω εναλλακτικών οδών, καθώς και η άμεση προτεραιότητα στα έργα που θα βελτιώσουν πραγματικά και μόνιμα την κατάσταση.

Πεζοφάναρα, διαγράμμιση και φωτεινοί σηματοδότες είναι αναγκαία, ενώ απαιτείται ολοκληρωμένος σχεδιασμός και προγραμματισμός έργων για τη συνολική αναβάθμιση της περιοχής.

Αυτό πρέπει να γίνει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ.

Αναλαμβάνω την πρωτοβουλία από την πλευρά μου να πραγματοποιήσω Αναφορά στον αρμόδιο κ Υπουργό και θα ζητήσω την άμεση παρέμβασή του στο θέμα.

Δεν πάει άλλο .

Όχι κι άλλος συμπολίτης..

 Όχι κι άλλο παιδί..»

 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.