Στέλλα Μπίζιου: Η Εκκλησία είναι πάντα για όλους τους Έλληνες πηγή δύναμης και έμπνευσης

«Την απονομή, στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα αποφάσισε η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ύστερα από σχετική πρόταση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής. Στο σκεπτικό της πρότασης τονίζεται ότι ‘’ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος διακρίνεται για την πολυεπίπεδη πνευματική και κοινωνική προσφορά του εντός του εκκλησιαστικού σώματος και σε σημαντικούς τομείς του σύγχρονου κοινωνικού βίου της Ελλάδας. Τυγχάνει, δε, παράδειγμα εκκλησιαστικού ταγού, του οποίου η Ορθόδοξη ανθρωπιστική συνείδηση αναδεικνύει ως διαύλους έκφρασης, εξωτερίκευσης και υλοποίησης, πράξεις κοινωνικής αλληλεγγύης συνειδητές, και, κυρίως, ανιδιοτελείς’’. Όλα τα παραπάνω βιώνουμε στην καθημερινότητά μας εμείς οι Λαρισαίοι που έχουμε την τύχη να διακονεί στην κεφαλή της τοπικής μας Εκκλησίας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, η οποία επισκέφτηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κκ Ιερώνυμο, για να τον συγχαρεί για την τιμή που του επιφύλαξε η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, υπηρετεί με αφοσίωση το ποίμνιο Του και διακρίνεται για το ποιμαντική, ανθρωπιστική και πνευματική του δράση. Το έργο και η προσωπικότητά του κοσμούν την πόλη μας και δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν πιο άξιο για αυτή την τιμή. Θέλω να τον ευχαριστήσω από καρδιάς, γιατί για μια ακόμη φορά με καλοδέχθηκε στην Ιερά Μητρόπολη και με έκανε κοινωνό της σοφίας του. Η Εκκλησία είναι πάντα για όλους τους Έλληνες πηγή δύναμης και έμπνευσης, συνοδοιπόρος και σύμβουλος στα δύσκολα και μη.

Ενόψει της Άγιας εορτής του Πάσχα θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους αισιοδοξία και δύναμη. Καλή Ανάσταση!», κατέληξε στη δήλωσή της η κα Μπίζιου.


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.