Η Ε.Λιακούλη ζήτησε στη Βουλή , να ψηφιστεί αύριο η λύτρωση των εργαζομένων των s/m “ΛΑΡΙΣΑ”

Μάχη μέχρι το τελευταίο λεπτό πριν το κλείσιμο της Βουλής, δίνει η Γραμματέας  της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, για τους τέως εργαζόμενους της “ΣΟΥΠΈΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ ΑΒΕΕ”.

Η Λαρισαία Βουλευτής στη σημερινή ομιλία της, ως Ειδική Αγορήτρια του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για το Πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης, όπου περιλαμβάνεται σειρά διατάξεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, απηύθυνε ύστατη έκκληση τόσο προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κ. Τσιάρα, όσο και προς όλους τους Βουλευτές ανεξαρτήτως κομματικής πτέρυγας, να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να ψηφίσουν αύριο Μ. Τρίτη στην Ολομέλεια, τη λύση που έχουν επεξεργαστεί οι εργαζόμενοι.

Στην ομιλία της, η Ευαγγελία Λιακούλη υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Εξετάζουμε σήμερα ένα Πολυνομοσχέδιο, το Μέρος Δ’ του οποίου, περιλαμβάνει οκτώ άρθρα αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Με αυτά, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ρυθμίζει σειρά εκκρεμοτήτων, ζητήματα που ανέκυψαν στην πράξη, θέματα που χρήζουν νομοθετικής παρέμβασης.

Εισηγούμαι, λοιπόν, ότι θα ήταν απολύτως συναφές θεματικά, νομοτεχνικά πρέπον και διαδικαστικά εμπρόθεσμο, να προστεθεί ρύθμιση για τους πρώην εργαζομένους της “ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ ΑΒΕΕ”.

Είναι ένα θέμα που ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης γνωρίζει, καθώς έχει συναντηθεί με τους συμπολίτες μας, που βρίσκονται σε αδιέξοδο. Πρόκειται για 600 περίπου οικογένειες, που χωρίς να ευθύνονται, είδαν τις ζωές τους να ανατρέπονται από τη μια στιγμή στην άλλη.

Δεν ζητούν τίποτα ύποπτο, τίποτα αήθες, τίποτα που να μην δικαιούνται.

Τα δεδουλευμένα τους, ζητούν, τις αποζημιώσεις τους,  τα λεφτά που δούλεψαν με κόπο και ιδρώτα.

Υπάρχει πλήρης επεξεργασία για να λάβουν όσα δικαιούνται από το εκπλειστηρίασμα της πτωχευμένου σούπερ μάρκετ, ο κ. Υπουργός την έχει στα χέρια του, το μόνο που χρειάζεται είναι να την καταθέσει.

Σας εγχειρίζω την τροπολογία, να τη μελετήσετε , δεν με ενδιαφέρει να την καταθέσω για λόγους εντυπωσιασμού ως  Βουλευτική Τροπολογία – όπως βλέπω ότι πολλές φορές δυστυχώς συμβαίνει στο κοινοβούλιο και να την απορρίψετε , αλλά με ενδιαφέρει η λύτρωση αυτών των Ανθρώπων.  Γνωρίζω την πρακτική της Κυβέρνησης να μην αποδέχεται τις Βουλευτικές Τροπολογίες της Αντιπολίτευσης, επιφυλασσόμενη κάθε φορά να τις εξετάσει σε μελλοντικό χρόνο. Αλλά, δεν υπάρχει άλλος χρόνος, η Βουλή κλείνει, η ρύθμιση είναι επεξεργασμένη, τεκμηριωμένη, έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, μπορεί και πρέπει να προστεθεί στο Μέρος Δ’ του Νομοσχεδίου, όπου και νομοτεχνικά συνάδει πλήρως.

Η πολιτική είναι πουκάμισο αδειανό χωρίς ανθρωπιά, χωρίς ενσυναίσθηση.

Καλώ τον κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης, όλους τους Συναδέλφους Βουλευτές - μέλη της Επιτροπής μας, ανεξαρτήτως πτέρυγας, αυτό το Πάσχα, στο παρόν Πολυνομοσχέδιο, αύριο στην τελευταία Ολομέλεια, να ελαφρύνουμε όλοι μαζί το “σταυρό” που κουβαλούν οι εν λόγω συνάνθρωποί μας».

Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός ότι απαντώντας στην κ Λιακούλη ο Υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε ότι το θέμα αυτό το κρατά, θα το επεξεργαστεί από κοινού με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ Τσιάρα και θα απαντήσει αύριο στην Ολομέλεια.

Μετά από αυτό η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ , ζήτησε από όλους τους συναδέλφους της όλων των κομμάτων να συνηγορήσουν στο θέμα και με ομιλίες τους αύριο στη Βουλή να υπερασπιστούν τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.