Κόκκαλης στην παρουσίαση του κοινοβουλευτικού του έργου: Είμαστε οι πράξεις και τα έργα μας (φωτό – βίντεο)

 Με τη φράση, «είμαστε οι πράξεις μας και τα έργα μας» ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης παρουσίασε την Πέμπτη σε εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης το έργο του, τόσο σε ότι αφορά τη θητεία που ολοκληρώνεται τώρα, αλλά και πρότερα ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στις προγραμματικές θέσεις και δεσμεύσεις της επόμενης ημέρας.

Ξεκινώντας από την υπουργική του θητεία, ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε πως «η μεγαλύτερη δικαίωση για έναν πολιτικό δεν είναι άλλη από τον καλό λόγο ενός και μόνον πολίτη. Ο καλός λόγος όμως προϋποθέτει προσπάθεια και προπαντός έργο.

Γιατί είμαστε οι πράξεις και τα έργα μας».

Και ακολούθησε η προβολή του παρακάτω βίντεο με τα σημαντικότερα σημεία αυτής της περιόδου:

 

«ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΩΦΕΛΙΜΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ»

«Τέσσερα χρόνια πριν, σημείωσε αναφερόμενος στην τρέχουσα θητεία του ο κ. Κόκκαλης, το ηχηρό μήνυμα εμπιστοσύνης που μου έστειλαν οι συμπολίτες μου στη Λάρισα, σήμανε ταυτόχρονα για εμένα και μια μεγάλη ευθύνη. Ευθύνη να συνεχίσω με την ίδια ενέργεια, με την ίδια πίστη και με το ίδιο ήθος να μάχομαι για τον τόπο μας, για τις ζωές μας και για το μέλλον μας. Και να συνεχίσω να το κάνω με τον ίδιο τρόπο: Με σκληρή δουλειά, με ευαισθησία αλλά και ρεαλιστικές προτάσεις, με ουσιαστικό και ωφέλιμο αντιπολιτευτικό έργο».

Συνέχισε λέγοντας πως «αφήνοντας στην άκρη οποιαδήποτε κομματική ταυτότητα, δική μου ή του πολίτη που ζητούσε τη συνδρομή μου, έχω τη συνείδησή μου ήσυχη πως έπραξα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να αφήσω πίσω μου έναν καλύτερο τόπο για τους συμπολίτες μου, για τις οικογένειές τους και για τις επόμενες γενιές.

Έδωσα όλες τις μάχες, ακόμη κι αυτές που κάποιοι θεωρούσαν χαμένες. Σε όλους τους τομείς. Στην υγεία, στην παιδεία, στον αγροτικό τομέα, στην κοινωνική πολιτική. Πάντοτε με πυξίδα το κοινό καλό, το δίκαιο και την ανθρωπιά».

Δείτε βίντεο από την τετραετή αυτή θητεία:

 

ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΥΣ

Περιστοιχισμένος από πλήθος νέων ανθρώπων, ο κ. Κόκκαλης συζήτησε μαζί τους σημειώνοντας ότι «διανύουμε μία εξαιρετικά ρευστή πολιτικά περίοδο, μία περίοδο όπου η κοινωνία παρουσιάζεται θυμωμένη και με το δίκιο της. Ακόμη περισσότερο απογοητευμένη είναι η νεολαία, η οποία δείχνει την αποστροφή της σε ένα πολιτικό σύστημα που την εργαλειοποιεί όταν την έχει ανάγκη, αφήνοντας στην άκρη της δικές της ανάγκες. Αφήνοντας στην άκρη το μέλλον δηλαδή τηςτης χώρας».

Είχε προηγηθεί η προβολή του εξής βίντεο:

 

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

Η άτυπη εκδήλωση έκλεισε με τον πρώην υφυπουργό να παρουσιάζει τους βασικούς άξονες και τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για την κοινωνία.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «τώρα η ανάγκη για αυτή την αλλαγή είναι επιτακτική, και ναι, χρειάζονται καθαρές κουβέντες και ξεκάθαρο σχέδιο, αλλά πρώτα από όλα, η κοινωνία μας απαιτεί έργο και αποτέλεσμα. Από ανθρώπους ικανούς και αποδεδειγμένα αποτελεσματικούς για το κοινό όφελος.

Πρώτιστο μέλημά μας είναι ως ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία η επί της ουσίας και όχι επί των τύπων εγκαθίδρυση του αισθήματος της δικαιοσύνης παντού. Από τις δικαστικές αίθουσες, μέχρι τον δημόσιο τομέα και γενικότερα τον τρόπο που το κράτος σε κάθε έκφανσή του, αντιμετωπίζει τον πολίτη.

Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση, θα επικεντρωθεί πρωτίστως στα φλέγοντα ζητήματα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, περιλαμβάνοντας άμεσα μέτρα για την ανακούφιση της κοινωνίας, των εργαζομένων, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και την ενίσχυση των εισοδημάτων.

Στόχος, λοιπόν, είναι να ψηφιστούν από την επόμενη Βουλή άμεσα μέτρα, τα οποία θα «παρέμβουν» στο πεδίο διαμόρφωσης των τιμών, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα με βάση τα κατώτερα επιτρεπτά όρια που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που αρνείται πεισματικά – γιατί άραγε; – η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Επιτακτική είναι και η θεσμική παρέμβαση στην αγορά ενέργειας με πλαφόν στις τιμές προκειμένου να πάψει η αισχροκέρδεια των ελαχίστων σε βάρος των πολλών.

Δεσμευόμαστε επίσης άμεσα για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και κατά 10% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Βάζουμε φρένο σε κάθε είδος πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, έως ότου εφαρμοστεί εντός τριμήνου το συνολικό σχέδιο που παρουσίασε προ ημερών για τη ρύθμιση οφειλών ο Αλ. Τσίπρας.

Σας υπενθυμίζω πως ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως δίλημμα των εκλογών τη «ρύθμιση δανείων ή αναδιανομή περιουσίας από τη μεσαία τάξη στα χέρια των λίγων».

Επιτακτική είναι η ανάγκη επίσης να δοθεί άμεσα η δυνατότητα ρύθμισης χρεών με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής που δημιουργήθηκε την περίοδο της πανδημίας, με ταυτόχρονη ενεργοποίηση του μέτρου των 120 δόσεων για την αποπληρωμή του υπολοίπου. Και με ειδική ρύθμιση για όσους απώλεσαν τη ρύθμιση του 2019.

Μιλώντας για φορολογία αποτελεί ξεκάθαρη δέσμευσή μας η θέσπιση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για όλους, αλλά και επανακρατικοποίηση νευραλγικών επιχειρήσεων όπως η ΔΕΗ.

Όλα τα παραπάνω θα έρθουν άμεσα και ταυτόχρονα με την εκκίνηση μίας νέας εκ βάθρων προσπάθειας ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους, με έμφαση στη δημιουργία ενός νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας και στήριξη της δημόσιας και δωρεάν Εκπαίδευσης.

Σχεδιάζουμε δε, ένα νέο εργασιακό «χάρτη», με επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ανασυγκρότηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και κατάργηση των αντεργατικών νόμων Βρούτση-Χατζηδάκη.

Παράλληλα, προβλέπεται η στήριξη των συνταξιούχων με τη θεσμοθέτηση της 13ης σύνταξης και την απόδοση των αναδρομικών. Κρίσιμος κρίκος στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τη διακυβέρνηση της χώρας και την υλοποίηση του προοδευτικού προγράμματός του είναι ένας δημόσιος πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα».

Ο κ. Κόκκαλης κατέληξε λέγοντας πως «όλα τα παραπάνω είναι ένα μείγμα πολιτικής που αυξάνει εισοδήματα και μειώνει τιμές και έμμεσους φόρους. Ένα μείγμα με ξεκάθαρη κοινωνική αναφορά, με δικαιοσύνη παντού!

Μ’ αυτή την ατζέντα δεσμεύσεων και με οδηγό το έργο που έχω επιτελέσει στον τόπο μου τα τελευταία οκτώ χρόνια, θα συνεχίσω να πορεύομαι, ευελπιστώντας πως θα αποτελέσω κι εγώ ένα κομμάτι της ιστορίας που θα καταγράψει σε λίγες εβδομάδες τη μεγάλη κοινωνική και πολιτική αλλαγή».

 

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ, ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο Λαρισαίος βουλευτής ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης ότι η τρέχουσα προεκλογική καμπάνια για τον ίδιο θα διεξαχθεί χωρίς την παραμικρή χρήση κάθε είδους έντυπου υλικού που θα επιβάρυνε το περιβάλλον. Αντ’ αυτού, ακόμη και τα στοιχεία επικοινωνίας του  πλέον, θα διαμοιράζονται με ψηφιακό τρόπο στους πολίτες, μέσω μίας «ψηφιακής κάρτας» που απεστάλη ενδεικτικά στις έξυπνες συσκευές των παρευρισκόμενων.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.