Ικανοποίηση των Θεσσαλών κτηνοτρόφων για τις τιμές και για τη διάθεση αμνοεριφίων το φετινό Πάσχα

 Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις των Θεσσαλών κτηνοτρόφων από τις σφαγές την πασχαλινή περίοδο, αλλά το σημαντικότερο από τις τιμές που απόλαυσαν. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας Γιάννη Γκουρομπίνο «έφυγαν όλα τα αρνιά και σε καλές τιμές, από 7 έως 7,5 ευρώ, ενώ σε περιπτώσεις κατά τις οποίες ο κτηνοτρόφος είχε πολλά ζώα, κλείστηκαν συμφωνίες και με 8 ευρώ. Δεδομένων των συνθηκών θεωρώ ότι πήγαμε καλά. Δεν παρακαλούσαμε τους εμπόρους, σφάξαμε όλα όσα υπολογίζαμε». 

Ενδεικτικό της μεγάλης ζήτησης που επικρατούσε στην αγορά είναι ότι σφαγές πραγματοποιήθηκαν και τη Μεγάλη Παρασκευή, αλλά για λογαριασμό μόνο των μεμονωμένων κτηνοτρόφων. Να σημειωθεί ότι τα σφαγεία παραμένουν σε εγρήγορση, καθώς πλησιάζει το τριήμερο της Πρωτομαγιάς και πολλοί Θεσσαλοί θα «πιάσουν» τον Μάη στην ύπαιθρο, σουβλίζοντας τον οβελία! 

Με την ευκαιρία ο Γ. Γκουρομπίνος ευχαριστεί όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες και ιδιαίτερα τις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής, οι οποίες παρά την υποστελέχωσή τους έκαναν καλή δουλειά και απεφεύχθησαν παράνομες ελληνοποιήσεις και σφαγές.

Στο μεταξύ, εντολή όλες οι υπηρεσίες ελέγχου να βρίσκονται σε αυξημένη κινητικότητα, ελέγχοντας τη διακίνηση προϊόντων σε όλα τα στάδια, από τις πύλες εισόδου, τους τόπους παραγωγής, μέχρι τους χώρους πώλησης, προκειμένου να προστατευτούν οι καταναλωτές και το δημόσιο συμφέρον, έδωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου, σε τηλεδιάσκεψη με την Ομάδα Εργασίας Ελέγχων Πάσχα. 

Όπως τόνισε ο ΥφΑΑΤ, οι έλεγχοι πρέπει να συνεχιστούν εντατικά και ενόψει του τριημέρου της Πρωτομαγιάς και σε περίπτωση παράβασης να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. 

Κατά την τηλεδιάσκεψη, επισημάνθηκε ότι μέχρι και το Μ. Σάββατο 15 Απριλίου από τους 2.218 στοχευμένους ελέγχους που έχουν γίνει και αφορούσαν στη διακίνηση και πώληση αμνοεριφίων κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, από μεικτά κλιμάκια του ΥΠΑΑΤ, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή, της ΔΙΜΕΑ, των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών, του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ, της Οικονομικής Αστυνομίας, της ΑΑΔΕ και του ΣΔΟΕ, έχουν διαπιστωθεί 72 παραβάσεις. 

Έλεγχοι διενεργούνται στα σημεία εισόδου και στο οδικό δίκτυο της χώρας, σε σφαγεία, κεντρικές κρεαταγορές, ψυκτικές αποθήκες και σημεία λιανικής πώλησης. Ο κ. Κεδίκογλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποτελεσματικότητα της Ομάδας Εργασίας, ευχαρίστησε κάθε συμμετέχοντα για την υποδειγματική συνεργασία και υπογράμμισε ότι η υπερπροσπάθεια από όλες τις υπηρεσίες, λειτουργεί αποτρεπτικά.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.