Πέτρος Τσακνάκης: “Η Δικαιοσύνη στην Αγροτική Πολιτική αποτελεί καθοριστικό παράγοντα ανάπτυξης”

 O υποψήφιος Βουλευτής Ν.Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέτρος Τσακνάκης σε δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

“Παραβρέθηκα στη σύσκεψη αγροτικών συλλόγων, συνεταιρισμών και φορέων που οργανώθηκε από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας. 

Στη συνάντηση αυτή εμφανής ήταν η αγανάκτηση όλων των συμμετεχόντων ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας για τις συνεχείς παλινωδίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε θέματα πληρωμών και αποζημιώσεων. 

Άλλωστε σε προηγούμενη μου ανακοίνωση είχα επισημάνει αφενός την “αλα κάρτ” επιλογή οικονομικής στήριξης καλλιεργειών και αφετέρου τον κίνδυνο να χαθούν χρήματα από πραγματικούς καλλιεργητές εξαιτίας μη ετήσιας ενημέρωσης του Μητρώου Αγροτών.

Ποτέ όμως δεν μπορούσα να φανταστώ την επιλογή μιας κυβέρνησης να αποζημιώνει συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα, διαχωρίζοντας τους παραγωγούς σε «παιδιά και αποπαίδια», αφήνοντας εκτός σημαντικές παραγωγικές περιοχές που αντιμετώπισαν ίδια προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό, ως γεωπόνος επιστήμονας, δεν μπορώ να δεχτώ τις αυθαίρετες αποφάσεις για αποζημίωση σε κάποιες καλλιέργειες που αφορούν συγκεκριμένες περιοχές, χωρίς αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια. 

Επειδή ο αγροτικός κόσμος έχει φτάσει στα όρια του, διατηρώντας πάντα την αξιοπρέπεια του δεν θα επιτρέψει τέτοιου είδους πολιτικές. Την αδικία δεν την ανέχεται κανείς. Ούτε ο αριστερός ούτε ο δεξιός ούτε ο κεντρώος!!!”

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.