Διήμερο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας στην Ελασσόνα με 22 συμμετοχές

 Ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου η υποβολή των προτάσεων για τη συμμετοχή εισηγητών στο 2ο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας που διοργανώνει ο Δήμος Ελασσόνας στις 6-7 Μαΐου 2023 στην αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη» σε συνδιοργάνωση με την Ιερά Μητρόπολη Ελασσώνος, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ν. Λάρισας και το Θεσσαλικό Ημερολόγιο.

Είκοσι δύο μελετητές της τοπικής ιστορίας έχουν ήδη αποστείλει περίληψη της ανακοίνωσής τους, προκειμένου να συμμετάσχουν ως εισηγητές στο συνέδριο, τα πρακτικά του οποίου θα εκδοθούν σε τόμο. Οι ανακοινώσεις του 2ου Συνεδρίου θα παρουσιάζουν νέα ιστορικά στοιχεία για τους θεσμούς, τους οικισμούς, τα μνημεία, τα πρόσωπα, τα έθιμα και το γλωσσικό ιδίωμα της περιοχής. Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα ανακοινωθεί αμέσως μετά το Πάσχα.

Στην επιστημονική επιτροπή του 2ου Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας Δήμου Ελασσόνας συμμετέχουν ως μέλη ο εκδότης του Θεσσαλικού Ημερολογίου κ. Κώστας Σπανός, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ν. Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια και η φιλόλογος - διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Ευαγγελία Ράπτου.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.