Ε. Λιακούλη: «Ο Τόπος μας, δικαιούται αξιοπρεπείς Δημόσιες Δομές Υγείας»

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Λάρισας πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας,  Ευαγγελία Λιακούλη.

Η Λαρισαία Βουλευτής συνάντησε τον Διοικητή του Κέντρου Υγείας, κ. Δ. Καραμπάτσα, τους εργαζομένους, καθώς και ασθενείς με τους συνοδούς τους. Ενημερώθηκε για τις τρέχουσες λειτουργικές ανάγκες, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σημείωσε τα αιτήματα του προσωπικού και των πολιτών για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η Ευαγγελία Λιακούλη υπογράμμισε τα εξής:

«Για εμάς στο ΠΑΣΟΚ, στην Παράταξη που οραματίστηκε και έκανε πράξη το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αποτελεί “μαχαιριά στην καρδιά” να βιώνουμε σήμερα την πλήρη εγκατάλειψή του.

Είμαι περήφανη για τον αγώνα που δίνουν ο Διευθυντής και  οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Λάρισας προς όφελος κάθε συμπολίτη μας, έχοντας καθημερινά να αντιμετωπίσουν αναρίθμητα εμπόδια και ελλείψεις. Γνωρίζω καλά τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις τους, καθώς με συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, έχω σταθεί έμπρακτα στο πλευρό τους, διεκδικώντας να επιλυθούν.

Η υποβάθμιση του Ε.Σ.Υ., δεν είναι τυχαία. Συνιστά αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών της Κυβέρνησης, με μοναδικό γνώμονα να ωθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες προς τον ιδιωτικό τομέα. Το γεγονός ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πληρώνουν τις τρίτες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αποκαλυπτικό.

Η παροχή δωρεάν δημόσιων υπηρεσιών υγείας σε κάθε συνάνθρωπό μας, οι ίσες ευκαιρίες αξιοπρεπούς περίθαλψης για όλους, βρίσκονται στον πυρήνα της προγραμματικής μας πρότασης. Οι κάτοικοι της περιφέρειας, της υπαίθρου, οι ευάλωτοι και μη προνομιούχοι, οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας, η νέα γενιά, ΟΛΟΙ, μηδενός εξαιρουμένου, πρέπει να είναι ΙΣΟΙ μπροστά στην αρρώστια. Να απολαμβάνουν σύγχρονης περίθαλψης, σε ασφαλείς υποδομές, από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που διαθέτει όλα τα αναγκαία μέσα και την απαραίτητη στήριξη για να επιτελεί απρόσκοπτα το ανεκτίμητο έργο του.

 Ο ρόλος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, της “ραχοκοκαλιάς” του Ε.Σ.Υ., είναι καθοριστικός. Γιατί αυτή δίνει την 1η ζεστή αγκαλιά στις δύσκολες στιγμές της ασθένειας. Και αυτήν την αγκαλιά, έχουμε χρέος να την θωρακίσουμε με κάθε τρόπο.

Το ΚΥ Λάρισας χρειάζεται άμεσα ενίσχυση, με ιατρούς, προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό. Έχω εντυπωσιαστεί από το φιλότιμο των υγειονομικών, αλλά παράλληλα και από την πικρία που εκφράζουν για την εγκατάλειψη που βιώνουν σε πολλά επίπεδα.

Το πρόσωπο που εμείς έχουμε στο μυαλό μας την επομένη των εκλογών, είναι το πρόσωπο των εργαζομένων του Ε.Σ.Υ., που αξίζει και μπορεί να ζωγραφιστεί ξανά από λαμπερά χαμόγελα».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.