Συλλαλητήριο δεντροκαλλιεργητών με τρακτέρ στην Ελασσόνα – Απέκλεισαν συμβολικά το δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης (φωτο)

 Το αυτονόητο απαίτησαν αμυγδαλοπαραγωγοί και καρυδοπαραγωγοί στο Αγροτοκτηνοτροφικό Συλλαλητήριο της Ελασσόνας

Με τρακτέρ, αγροτικά οχήματα και ΙΧ κατέκλυσαν τη κεντρική πλατεία Ελασσόνας, οι αμυγδαλοπαραγωγοί και καρυδοπαραγωγοί από τον Όλυμπο, το Σαραντάπορο και τη Ποταμιά, απαιτώντας από την κυβέρνηση το αυτονόητο για τις χαμένες φέτος παραγωγές τους. 

"Η κατάφωρη αδικία που αφορά τους αμυγδαλοπαραγωγούς και καρυδοπαραγωγούς της Ελασσόνας αλλά και της υπόλοιπης χώρας δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση. Είμαστε καλλιεργητές που έχουμε πληγεί από τα υψηλά κόστη καθώς και την καταβαράθρωση των τιμών σε καρύδια και αμύγδαλα.

Η κυβέρνηση με προκλητικό τρόπο μεροληπτικά δεν μας ενέταξε στα de minimis όπως έπραξε σε άλλες περιοχές.

Για μας η απαίτηση για διόρθωση της αδικίας είναι μονόδρομος.

Ο δικός μας δρόμος είναι αυτός του αγώνα, όπως των αγροτικών συλλόγων της Αγιάς κα , παρά τα τετρίπια της κυβέρνησης, όπως ο αγώνας των προηγούμενων ετών με τίς δικές μας κατακτήσεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους παραγωγούς καθώς και όλους τους φορείς της Ελασσόνας να συμμετέχουν και να στηρίξουν την διαμαρτυρία μας διεκδικώντας δικαίωση", τόνισε ο συντονιστής της εκδήλωσης και δημοσιογράφος Αντώνης Λιάνος, εκπροσωπώντας τους αγροκτηνοτροφικούς συλλόγους Ολύμπου, Σαρανταπόρου, τον σύλλογο δεντροκαλλιεργητών Δομενίκου, τον καπνικός συνεταιρισμός Ελασσόνας, την ομάδα παραγωγών κελυφωτών Ελασσόνας, την Ένωση Συνεταιρισμών Ελασσόνας και τις ομάδες παραγωγών της, τους παραγωγούς από την Τσαριτσάνη και την Αετοράχη κ.α.. 

Τοποθετήσεις πραγματοποιήσαν ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο Πρόεδρος του Καπνικού Συνεταιρισμού Γιάννης Τσερτικίδης, ο εκπρόσωπος των δενδροκαλλιεργητών Δημήτρης Ναβροζίδης, ο εκπρόσωπος του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Ολύμπου και γεωπόνος Βασίλης Καραναστάσης, ο πρόεδρος του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Σαρανταπόρου Γιάννης Παπαδημητρίου ενώ στήριξη δήλωσαν οι Οικοδόμοι Ελασσόνας, ο Εμπορικός Σύλλογος Ελασσόνας, οι κοινοτάρχες, οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι. 

Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε με συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου Ελασσόνας – Κοζάνης με αγροτικά μηχανήματα.

Τίμησαν με την παρουσία τους ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές, ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Ελασσόνας και υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Λάρισας Δημήτρης Αβρανάς, οι υποψήφιοι βουλευτές Πέτρος Τσακνάκης, Γιάννης Καριπίδης, Θωμάς Παπαλιάγκας, ο επικεφαλής της παράταξης "Αλλάζουμε" Νίκος Ευαγγέλου, το Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας με τον κ. Στέλιο Κιτσούλη, αγρότες, κτηνοτρόφοι και φορείς της πόλης.

Α.Λ.- Α.Ν.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.