Ε. Λιακούλη: «Η καρδιά των Φαρσάλων χτυπά στο ρυθμό της Αλλαγής»

 Συναντήσεις στην πόλη των Φαρσάλων πραγματοποίησε την Τρίτη η τ. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπ. Βουλευτής Λάρισας,  Ευαγγελία Λιακούλη.

Κατ’ αρχάς, ξεκίνησε από το ΚΑΠΗ Φαρσάλων, όπου βρέθηκε κοντά στους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας. Αφού τους άκουσε με σεβασμό, ενημέρωσε για τις θεσμικές παρεμβάσεις που πραγματοποίησε στη Βουλή, με στόχο την επίλυση όσων καθημερινά τους ταλανίζουν. «Σε αυτή τη Χώρα, οι ρυτίδες που προστίθενται στα μέτωπά μας, πρέπει επιτέλους να σταματήσουν να θεωρούνται πηγή φόβου και ανασφάλειας. Η γιαγιά και ο παππούς δεν είναι βάρος ούτε παρείσακτοι. Αντιθέτως, οι εμπειρίες τους αποτελούν πλούτο και η αγκαλιά τους το καλύτερο απάνεμο “λιμάνι” αγάπης για όλους μας. Είναι ευλογία να γερνάμε, διαθέτοντας ένα ισχυρό Κοινωνικό Κράτος, που να μπορεί να εγγυάται τα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια και την περηφάνια κάθε συνανθρώπου μας, μέχρι τα βαθιά γεράματα. Με αξιοπρεπείς οικονομικές αποδοχές αναγνώρισης των κόπων μιας ζωής, με σύγχρονες ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας, με ενδυνάμωση των κοινωνικών υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο πλευρό κάθε ηλικιωμένου που έχει ανάγκη μια χείρα βοηθείας», τόνισε η Ε. Λιακούλη.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά των Φαρσάλων, όπου έγινε αποδέκτης βαθιάς απογοήτευσης των κατοίκων για την αδράνεια της Ν.Δ. απέναντι στην αλματώδη ακρίβεια, που έχει εξανεμίσει την αγοραστική τους δύναμη. Σφοδρή υπήρξε και η κριτική από τους αγρότες πωλητές στη λαϊκή εναντίον της Κυβέρνησης, οι οποίοι εστίασαν στην διόγκωση του κόστους παραγωγής και στη ραγδαία απώλεια του εισοδήματός τους. Η τ. Λαρισαία Βουλευτής υπενθύμισε «το ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων που έχουν επεξεργαστεί στο ΠΑΣΟΚ, τόσο για την ανατιμήσεις όσο και εξειδικευμένα για τον αγροτικό κόσμο, προτάσεις που έχουν αναδείξει προ πολλού, με την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να τις πετά “στον κάλαθο των αχρήστων”, πριμοδοτώντας την αισχροκέρδεια των λίγων, στις πλάτες των πολλών».

Ακολούθως, η Ε. Λιακούλη επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, όπου συνομίλησε με τον Διευθυντή, κ. Γ. Νεοχωρίτη, εργαζομένους, ασθενείς και συνοδούς τους, επισημαίνοντας πως «η κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που η Παράταξή μας οραματίστηκε και έκανε πράξη, μπορεί να ανατραπεί. Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των Δημόσιων Δομών Υγείας, με προμετωπίδα την Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας, και η έμπρακτη στήριξη του έμψυχου δυναμικού του, αποτελούν “κόκκινη γραμμή” για το ΠΑΣΟΚ».

Η επίσκεψη στα Φάρσαλα ολοκληρώθηκε σε καφέ της πόλης, όπου η τ. Γραμματέας της Κ.Ο. και υπ. Βουλευτής Λάρισας αντάλλαξε απόψεις με πολίτες, παρουσιάζοντας σημεία και επιχειρήματα από τις αρχές, τις αξίες και τις θέσεις που πρεσβεύει. «Μέσα στη λάσπη, στα ψεύδη και την τοξικότητα του προεκλογικού λόγου, εμείς στο ΠΑΣΟΚ επιλέγουμε το δρόμο της ειλικρίνειας, της υπευθυνότητας και της λογικής, με μοναδικό στόχο να υλοποιήσουμε πολιτικές που μπορούν να δώσουν λύσεις στα αληθινά προβλήματα της διπλανής πόρτας. Οι περιγραφές που εισέπραξα πάλι σήμερα στην καρδιά των Φαρσάλων, στο ΚΑΠΗ, στη λαϊκή, εδώ μαζί σας, σκιαγραφούν γλαφυρά μια κοινωνία εγκαταλελειμμένη στην τύχη της. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας “δίνουν τα ρέστα τους” για την καρέκλα, αδιαφορώντας για όλους εσάς, για το Λαό που βύθισαν στην αδικία, τις ανισότητες και τα “ξεροκόμματα” πρόσκαιρων επιδομάτων. Υπάρχει εναλλακτικός δρόμος, υπάρχουν επεξεργασμένες ρεαλιστικές προτάσεις ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, αρκεί να δώσετε όλοι μαζί στον Πράσινο Ήλιο ισχυρή εντολή αλλαγής, αξιοπρέπειας, δίκαιης ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης», υπογράμμισε η Ε. Λιακούλη.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.