Στην ΔΥΠΑ Λάρισας ο Κόκκαλης: Θέλουμε μία δημόσια και με κοινωνικό πρόσημο υπηρεσία απασχόλησης

 Τα γραφεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στη Λάρισα επισκέφθηκε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κι εκ νέου υποψήφιος κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης συνομίλησε με τη διευθύντρια κ. Όλγα Τσιούρβα, αλλά και με στελέχη του φορέα (πρώην ΟΑΕΔ) για την σημερινή κατάσταση, καθώς και τις συνθήκες εργασίας.

Μετά το πέρας των επαφών, ο κ. Κόκκαλης δήλωσε τα εξής: «Επισκέφθηκα σήμερα τον πρώην ΟΑΕΔ και νυν ΔΥΠΑ. Η ανεργία στη χώρα μας καλπάζει. Είναι η δεύτερη χώρα με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και ειδικά οι νέοι επαγγελματίες δεν έχουν τα χρηματοδοτικά εκείνα εργαλεία για να ανοίξουν δική τους επιχείρηση, να κάνουν τα όνειρά τους πράξη, να γίνουν παραγωγικά μέλη της κοινωνίας και φυσικά να παράξουν ανάπτυξη.

Την ίδια ώρα, το πρόγραμμα «σπίτι για όλους» εξελίσσεται σε σπίτι για… πολύ – πολύ λίγους. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει δεσμευτεί για ένα δημόσιο, ισχυρό σύστημα με κοινωνικό πρόσημο στον ΟΑΕΔ. Με ενίσχυση της εργασίας, των ανέργων, των ελευθέρων επαγγελματιών και των νέων που θέλουν να ανοίξουν τη δική τους δουλειά και σπίτι για πολλούς. Με αξιοποίηση των ακινήτων του δημοσίου, με αύξηση της επιδότησης ενοικίου που σήμερα αποτελεί βραχνά για χιλιάδες οικογένειες. Δεν είναι λίγοι οι νέοι που ακόμη μένουν στις πατρικές τους οικίες. Για εμάς, η στέγαση είναι βασικό κοινωνικό αγαθό που οφείλουμε να το προστατέψουμε» κατέληξε.

         

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.