Το ΕΠΑΛ Ελασσόνας στο Πρόγραμμα «Σχολεία - Πρέσβεις της Ευρωβουλής»

 Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Ελασσόνας συμμετέχουν για τη σχολική χρονιά 2022-2023 στο Πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» που υλοποιείται στην Ελλάδα με την έγκριση και υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείου Παιδείας και των Ελλήνων Ευρωβουλευτών.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η αναβάθμιση της γνώσης των νέων γύρω από τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό και τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν πιο ενεργά στη διαμόρφωση του δημόσιου βίου και στην εμπέδωση της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένας άλλος βασικός στόχος του Προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών/-τριών με τις βασικές πολιτικές και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους πολίτες. Παράλληλα, μέσω του Προγράμματος οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες -και καθηγητές/-τριες- ενθαρρύνονται να υλοποιήσουν δράσεις που βελτιώνουν τη γνώση τους σχετικά με τα οφέλη και τις ευκαιρίες που προσφέρει η συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς και μετά από αξιολόγηση των δράσεων, ο τίτλος του «Σχολείου-Πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» αποδίδεται στα επιτυχόντα σχολεία, με διάρκεια έναν χρόνο. Προς τον σκοπό αυτόν δίδεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ειδική πλακέτα, η οποία μπορεί να αναρτηθεί στο σχολείο. Παράλληλα, απονέμεται τιμητικό δίπλωμα στους μαθητές - πρέσβεις του Ε.Κ. (Junior Ambassadors), τους καθηγητές - πρέσβεις του Ε.Κ. (Senior Ambassadors), καθώς και δίπλωμα αναγνώρισης συμμετοχής σε άλλους μαθητές και μαθήτριες που είχαν ενεργό δράση στο Πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Γραφείου του Ε.Κ. στην Ελλάδα https://www.europarl.europa.eu/greece.

Όλες οι δράσεις του σχολείου αναλυτικά στο infopoint του προγράμματος στην ιστοσελίδα του σχολείου στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://blogs.sch.gr/1epal-elass/archives/category/drastiriotites/epas-drastiriotites.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.