Στέλλα Μπίζιου: Αλλάζουμε την Εκπαίδευση, αλλάζουμε το μέλλον της χώρας

 Συνάντηση με εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ν. Λάρισας πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, με τους οποίους συνομίλησε για τις μεταρρυθμίσεις που τα τελευταία χρόνια υλοποίησε στο χώρο της εκπαίδευσης η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και για τις προτεραιότητες στη νέα κυβερνητική θητεία.

Η κα Μπίζιου εστίασε στις μεγάλες αλλαγές που συντελέστηκαν στην Παιδεία με στόχο ένα σύγχρονο και προσβάσιμο από όλους εκπαιδευτικό σύστημα, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τον καταλυτικό ρόλο των εκπαιδευτικών, καθώς, όπως ανέφερε η ίδια, «αποτελούν τον πλέον κρίσιμο σύμμαχο στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας».

«Καμία μεταρρύθμιση δεν είναι εφικτή, αν δεν έχουμε στο πλευρό μας εσάς, τους βασικούς πρωταγωνιστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας», σημείωσε η ίδια χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως για αυτόν ακριβώς το λόγο «τα τέσσερα τελευταία χρόνια επενδύσαμε στην επιμόρφωση και την εξέλιξη των εκπαιδευτικών, καθώς και σε αλλαγές που αναβάθμισαν τον ρόλο και ενίσχυσαν το έργο τους».

«Προχωρήσαμε σε 25.000 νέους διορισμούς, μετά από 12 ολόκληρα χρόνια και δρομολογήσαμε άλλους 3.770 για τη νέα σχολική χρονιά, ενδυναμώσαμε τον ρόλο των εκπαιδευτικών στη μαθησιακή διαδικασία, αυξάνοντας την αυτονομία τους, θεσπίσαμε περαιτέρω μηχανισμούς που υποστηρίζουν τους εκπαιδευτικούς μας», τόνισε η κα Μπίζιου επισημαίνοντας πως στόχος της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας της κυβέρνησης είναι «το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό που βρίσκεται στην καρδιά του εκπαιδευτικού μας συστήματος να έχει ακόμη περισσότερες δυνατότητες και να μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα στα παιδιά μας».

«Κάναμε πολλά και στοχεύουμε σε ακόμα περισσότερα, με σύμμαχο στην προσπάθειά μας αυτή, τους εκπαιδευτικούς όλης της χώρας», κατέληξε η κα Μπίζιου, σημειώνοντας πως «αλλάζουμε την Εκπαίδευση με στόχο να αλλάξουμε το μέλλον της χώρας».


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.