Πικρός αποκλεισμός για τον Οικονόμο στην "ρώσικη ρουλέτα"

Στην "ρώσικη ρουλέτα" των πέναλτυ έχασε ο Οικονόμος Τσαριτσάνης το εισιτήριο της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου, καθώς στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης με τον ΑΟ Μαυροβουνίου επαναλήφθηκε το ισόπαλο σκορ του πρώτου αγώνα (1-1), το οποίο δεν άλλαξε κατά την ημίωρη παράταση που ακολούθησε.Από την "βούλα" των 11 μέτρων οι φιλοξενούμενοι αναδείχθηκαν νικητές με 6-5 και θα δώσουν το "παρών" για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό της διοργάνωσης.

Με μία φάση που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων ξεκίνησε ο αγώνας, καθώς στο 5' σε διεκδίκηση μέσα στην περιοχή ο Β.Μπαντζέλας τράβηξε από την φανέλα τον Τσούτσα αλλά ο διαιτητής θεώρησε ότι δεν έπρεπε να καταλογίσει την "εσχάτη των ποινών".Στο 17' οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, χάρη σε συρτό σουτ του Β.Μπαντζέλα στην δεξιά γωνία του Νούσια, αποκτώντας πλέον προβάδισμα για την πρόκριση.Στο 18' σουτ του Ντούφα δεν ανησύχησε τον Μπρέλλα που μπλόκαρε σταθερά, ενώ στο 35' νέο σουτ του ιδίου απέκρουσε με δυσκολία ο Μπρέλλας αλλά ο Τσούτσας που προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την επαναφορά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο 50' ο ΑΟ Μαυροβουνίου πλησίασε σε δεύτερο γκολ με τον Πράπα που από αριστερά επιχείρησε να νικήσει τον Νούσια αλλά ο τελευταίος απέκρουσε σωτήρια.

Στο 68' το γήπεδο "πήρε φωτιά" από τις εκδηλώσεις των ένθερμων φίλων του Οικονόμου, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Δραχαλίβα, ο Τσούτσας με θεαματικό πλασέ από αριστερά στην απέναντι γωνία του Μπρέλλα έφερε το παιχνίδι στα ίσα (1-1).

Ακολούθησε το δίλεπτο 73'-74', οπότε αρχικά με κεφαλιά του Νικολακούλη και στην συνέχεια με σουτ του Δραχαλίβα οι Τσαριτσανιώτες "άγγιξαν" το 2-1, ενώ τα πράγματα δυσκόλεψαν γι'αυτούς στο 84', όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Πούτας.Στο 88' οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στο 1-2 αλλά την επικίνδυνη κεφαλιά του Σπανού εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια προ της γραμμής τέρματος ο Νούσιας.

Στην διάρκεια της παράτασης, οι γηπεδούχοι - παρά το αριθμητικό μειονέκτημα - προσπάθησαν για το νικητήριο γκολ και στο 93' το σουτ του Τσούτσα έφυγε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 105' σημειώθηκε ένταση με αφορμή το βίαιο μαρκάρισμα του Κ.Μπάγκα επί του Τσούτσα, το οποίο τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα και όχι με κόκκινη όπως θεώρησαν επιβεβλημένο οι Τσαριτσανιώτες.Στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, ο Μπρέλλας διαφύλαξε την ισοπαλία αποκρούοντας με τα πόδια το σουτ του Δραχαλίβα και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτυ.

Αναλυτικά, οι εκτελέσεις:

Τσούτσας 1-0

Ν.Μπαντζέλας 1-1

Νικολακούλης 2-1

Λιλολάρι 2-2

Βλαχάκης 3-2

Β.Μπαντζέλας 3-3

Δραχαλίβας 4-3

Σπανός απέκρουσε ο Νούσιας

Ντούφας απέκρουσε ο Μπρέλλας

Κακαζούκης 4-4

Νούσιας 5-4

Κ.Μπάγκας 5-5

Μιφτάρι απέκρουσε ο Μπρέλλας

Πράπας 5-6.

Η διαιτησία του Κώστα Στάικου προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, καθώς ελέγχεται για τις φάσεις του 5' και του 105'.Δεν αντιμετώπισαν προβλήματα οι βοηθοί Θωμάς Βαλιώτης - Δημήτρης Δίχρης.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Βασίλης Μπακογιάννης - Νίκος Καραμήτσιος): Νούσιας, Γεωργούλης (53' Δριστέλας), Μπουμπουνάρας (62' Γκόλτσιος), Αυλογιάρης, Γανός (62' Νικολακούλης), Μιφτάρι, Τσούτσας, Πούτας, Ντούφας, Στ.Δραχαλίβας, Βλαχάκης.

ΑΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ (Δημήτρης Κουκουλιαύκας): Μπρέλλας, Δ.Μπάγκας, Κακαζούκης, Β.Μπαντζέλας, Κ.Μπάγκας, Λιλολάρι, Ακριβόπουλος (70' Φακίτσας), Ν.Μπαντζέλας, Σπανός, Μπέτσης (70' Στατήρης), Πράπας.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.