Από την πρώτη στιγμή στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη οι Εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ελάσσονας του Ερυθρού Σταυρού

Από τη πρώτη στιγμή Εθελοντές του Περιφερειακού τμήματος Ελάσσονας μαζί με το πρόεδρο του τμήματος και μέλος του ΚΔΣ  βρέθηκαν στο σημείο των Τεμπών με το πρόεδρο τους Dr κ Αντώνη Αυγερινό να ενημερώνετε συνέχεια και να κατευθύνει, επίσης ήταν εκεί και εθελοντές του τμήματος Λάρισας και Κατερίνης.

Οι Εθελοντές του τμήματος βοηθούσαν στο σημείο του δυστυχήματος στη συνέχεια πήγαμε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο για να βοηθήσουν όπου χρειαζότανε  μιλούσανε με τους συγγενείς που αγωνιούσανε  και βοηθούσαν ακόμη και στη αναζήτηση  των τραυματιών πάντα σε συνεργασία με τις διοίκησης των νοσοκομείων οι Εθελοντές της κοινωνικής υπηρεσίας του Ερυθρού όπως και η νοσηλευτική βοηθούσαν όπου χρειαζότανε ο Προέδρος κ Αυγερινός έστειλε και ψυχολόγους από Αθηνά για να βοηθούν, την άλλη μέρα ήρθε ειδική ομάδα από Ξάνθη και Κομοτηνή με ειδικά εργαλεία για να βοηθήσουν στη μεταφορά των βαγονιών και στη ανάσυρση θυμάτων μαζί με Εθελοντές του τμήματος Ελασσόνας μαζεύοντας ακόμη και προσωπικά αντικείμενα για να τα παραδώσουν στις οικογένειες των θυμάτων.

Όλες τις ημέρες οι Εθελοντές τις Ελασσόνας ήταν εκεί να βοηθούν ακόμη και να μοιράζουν χυμούς νερά στα συνεργεία διάσωσης.

Επίσης ο Ερυθρός ήταν στη πλατεία της Λάρισας και βοηθήσανε στη αιμοδοσία, μια αιμοδοσία άνευ προηγούμενων με όλους τους πολίτες να περιμένουν στη σειρά για ώρες ενδεικτικά την πρώτη ημέρα 250 φιάλες και 150 τη δεύτερη ημέρα με τη ασταμάτητη βροχή. Επίσης στην αιμοδοσία βρέθηκαν Εθελοντές από το τμήμα του Βόλου από τη Λαμία, παρουσία και της Προέδρου της Λαμίας και μέλους του ΚΔΣ κ Μαριάνθη Ντούβα.

Όλος ο συντονισμός της αιμοδοσίας γινόταν από τη διευθύντρια περιφερειακών τμημάτων νοσηλευτικής κ Γκογκου Τζενη η οποία ήρθε από την Ηγουμενίτσα 

A.N.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.