Με θρησκευτική κατάνυξη και παρουσία πλήθους πιστών ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Αρσένιο Ελασσόνας (φωτ.)

Με τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, ξεκίνησαν σήμερα Σάββατο 29 Απριλίου, οι εορτασμοί στη μνήμη του Πολιούχου της πόλης, Αγίου Αρσενίου, Επισκόπου Ελασσόνας, του Αρχιεπισκόπου Ελασσώνος και Δημονίκου (Δομενίκου) στον φερώνυμο ιερό ναό, που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της πόλης, προεξάχοντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαυίδ και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσόνας κ.Χαρίτωνα.

Ακόμη, συλλειτούργησε πλειάδα κληρικών(αρχιμανδριτών, ιερέων και διακόνων) ενοριών της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος.

Κατά τη διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού, έψαλε πολυμελής χορωδία υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Γεωργίου Λεμονόπουλου.

Αύριο Κυριακή (30 Απριλίου) θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Σαββάτου παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Πασχόπουλος, η πρώην Έπαρχος Ελασσόνας Μαρία Μαμάρα, η αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων Ζωή Φτίκα, η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠ Έλενα Ταζέ, ο δημοτικός σύμβουλος Κίμωνας Τσιουρής και πλήθος πιστών.

Υπενθυμίζεται πως Λείψανα του Αγίου Αρσενίου, εδώ και 17 χρόνια (…στις 14 Μαΐου του 2006), μετά από προσπάθειες του μακαριστού μητροπολίτη Ελασσώνος κυρού Βασιλείου, επέστρεψαν από τη Ρωσία και θα φυλάσσονται για πάντα στο φερώνυμο ιερό ναό της Ελασσόνας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Επίσκοπος Ελασσώνος Άγιος Αρσένιος τιμάται με αντίστοιχες πανηγυρικές θρησκευτικές εκδηλώσεις και στη Ρωσία.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.