Θωμάς Παπαλιάγκας από το Σαραντάπορο «Χρειάζονται άμεσα μέτρα για την προστασία της ελληνικής κτηνοτροφίας»

Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι κάτοικοι του Σαρανταπόρου στον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ , Θωμά Παπαλιάγκα , ο οποίος επισκέφθηκε το ιστορικό χωριό στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

«Ειλικρινά δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω για τη θερμή σας υποδοχή και την παρουσία σας, που είναι ένα σαφές και πολύ δυνατό μήνυμα για τις ερχόμενες εκλογές.

Στις 21 Μαΐου το ΠΑΣΟΚ θα είναι δυνατό, με ισχυρή και ανανεωμένη κοινοβουλευτική ομάδα, πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων για να καθορίσει με την παρουσία του, τις προτάσεις του και το πρόγραμμά του, τη νέα πορεία της χώρας», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής.

Ο κ. Παπαλιάγκας αναφέρθηκε αναλυτικά στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αγροτική ύπαιθρο, επέκρινε την κυβερνητική πολιτική που αδιαφορεί παντελώς για την ερημοποίηση των χωριών, την εξαφάνιση του οικογενειακού κλήρου, τη δημιουργία νέας μορφής «τσιφλικιών». Που τελικά δεν έχει κανένα σχέδιο και κανέναν προγραμματισμό για την πρωτογενή παραγωγή.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τα χρονίζοντα κρίσιμα και ζωτικά θέματα -προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής:

«Η πάταξη της αισχροκέρδειας στο κόστος των ζωοτροφών, καθώς και στην ενέργεια και στα καύσιμα.

Η ενίσχυση, με σοβαρά ποσά της κτηνοτροφίας, λόγω του παρατεταμένα υψηλού κόστους των ζωοτροφών.

Η προστασία της ελληνικής κτηνοτροφίας, θεσπίζοντας αποτρεπτικά πρόστιμα για τις ελληνοποιήσεις σε κρέας και γάλα και τη νοθεία στη φέτα, είναι θέματα προτεραιότητας για εμάς στο ΠΑΣΟΚ.

Η Κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει ή αδιαφορεί εντελώς για το ότι τα μέχρι σήμερα μέτρα και οι ενισχύσεις που δίνονται στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κλάδο έχουν οδηγήσει σε οικονομικό και δημογραφικό μαρασμό την ύπαιθρο της χώρας και κυρίως των ορεινών περιοχών.

Δε βλέπει ότι οι εκτροφές και το ζωικό κεφάλαιο την τελευταία δεκαετία βαίνουν συνεχώς μειούμενα;» αναρωτήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Χρειάζεται άμεσα ένα πλέγμα δράσεων και πράξεων από την επόμενη Κυβέρνηση, που θα ξεκινούν από την κατάργηση των αδικιών και την διόρθωση των στρεβλώσεων, την σύνδεση των ενισχύσεων με την εγχώρια παραγωγή και την καινοτομία στον κτηνοτροφικό κλάδο της χώρας, την αναδιάρθρωση των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου με στόχο την αποτελεσματικότερη και αμεσότερη προστασία των κτηνοτρόφων, τις γενναίες ενισχύσεις και οικονομικά κίνητρα για την προσέλκυση νέων κτηνοτρόφων στον κλάδο και θα φθάνουν μέχρι την διαμόρφωση ενός ισχυρού εθνικού brand name για τις παγκόσμιες αγορές» τόνισε ο Θωμάς Παπαλιάγκας.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.