Τι απαντά ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης για το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας

 Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κ. Φώτης Σερέτης, απαντώντας σε «διαπιστώσεις», περί υποστελέχωσης και υπολειτουργίας του ΚΥγειας Ελασσόνας, για την αποκατάσταση για άλλη μια φορά της πραγματικότητας παραθέτει τα εξής:

1) Στο Κυ (με τα ΠΙ) υπηρετούν

22 άτομα Ιατρικό προσωπικό

27ατομα Νοσηλευτικό προσωπικό!!!(Μέσος ανώτατος όρος σε ΚΥγειας της Επικρατείας 10 με 12

άτομα)

5 διοικητικό και λοιπό προσωπικό

Στο ΚΥγειας λειτουργεί ακτινολογικό εργαστήριο ,με την ανανέωση πρόσληψης Χειριστή

Ακτινολογικού Εργαστήριου

Επίσης έχει συσταθεί ΤΟΜΕΑΣ ΕΚΑΒ ,Που εξυπηρετείται με 12 πληρώματα και 2 ασθενοφόρα (ΕΚΑΒ ΛΑΡΙΣΑΣ)

2)Η 5η Υπε ,μετά από τεκμηριωμένη πρόταση προς το Ταμείο Ανάκαμψης ,για την κτιριακή αναβάθμιση του Κυγειας ,ενέταξε στο Ταμείο ,ποσό ύψους 1.505.360€!, εγκρίθηκε από το Τεχνικό Συμβούλιο, δημοπρατείται άμεσα.

3)Για την ομοιόμορφη εμφάνιση του προσωπικού η 5η Υπε εξασφάλισε και προμήθευσε στο προσωπικό στολές εργασίας.

Η  5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας για την κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας, προέβη στις εξής ενέργειες:

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ την τελευταία διετία: 

Προσλήφθηκαν και ανέλαβαν 2 μόνιμοι ιατροί, ειδικοτήτων Οδοντιατρικής και Ιατρικής Βιοπαθολογίας

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Με την προκήρυξη 2Κ/2019  προσλήφθηκαν  2 άτομα , κλάδου ΔΕ Διοικητικού,  ενώ με την 6Κ/2020 προκήρυξη του ΑΣΕΠ προσλήφθηκε 1 άτομο, κλάδου ΠΕ Ψυχολογίας

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ την τελευταία διετία:

– Στο ΕΚΑΒ Ελασσόνας προσλήφθηκαν τρία (3) άτομα ΔΕ πληρωμάτων ασθενοφόρου

– Στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Κ.Υ. υπήρχε έγκριση για πρόσληψη ενός (1) ατόμου ΤΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ αλλά  δεν υπήρξε υποψήφιος τους καταλόγους του λοιπού επικουρικού.

Για τη θέση του Χειριστή Εμφανιστή/Χειριστή Ιατρικών Συσκευών που κενώθηκε λόγω συνταξιοδότησης, εγκρίθηκε και εκδόθηκε πρόσκληση συνεργασίας με ένα (1) άτομο κατηγορίας ΤΕ κλάδου Ραδιολογίας Ακτινολογίας, με καθεστώς έκδοσης απόδειξης παροχής υπηρεσιών. Η πρόσληψη προχώρησε και η σύμβαση σήμερα είναι ενεργή ( λήγει στις 30.12.2023).

Ένα (1) άτομο ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (με εξάμηνη σύμβαση που παρατάθηκε) πραγματοποιεί την ειδίκευσή της στην Κοινοτική Νοσηλευτική στο Κ.Υ. Ελασσόνας.

Μεθοδικά η Διοίκηση της ΥΠΕ ,σε συνεργασία με τους γιατρούς τους νοσηλευτές και όλους τους εργαζόμενους ,προσπαθούμε για την καλύτερη καθημερινή παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.