Το υψηλότερο ορθόδοξο εξωκλήσι στον κόσμο βρίσκεται στον Όλυμπο στα 2.803m υψόμετρο

Δέος προκαλούν οι εικόνες του Up Stories από το εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία στον Όλυμπο, του πιο υψηλού εκκλησιαστικού κτηρίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας παγκοσμίως, καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο 2.803 μέτρων, κοντά στις ψηλότερες κορυφές του βουνού.

Το εξωκκλήσι του προφήτη Ηλία ιδρύθηκε τον 16ο Αιώνα, από τον Άγιο Διονύσιο, ιδρυτή της Μονής της Αγίας Τριάδας, που σήμερα είναι γνωστή ως Μονή Αγίου Διονυσίου, ενώ χτίστηκε πάνω στα ερείπια αρχαίου οικοδομήματος.

Το χτίσιμο του ναού έγινε κυρίως με τις γύρω πέτρες. Με πέτρινες πλάκες έχει καλυφθεί το δάπεδό του, ενώ οι εξωτερικοί τοίχοι έχουν φτιαχτεί από πολυεπίπεδες πέτρες, χωρίς κάποιο άλλο συνδετικό υλικό.

Η οροφή, με πέτρινες πλάκες, στηρίζεται σε συμπαγή ξύλινη κατασκευή, που δημιουργήθηκε για να υποστηριχθεί το φορτίο του χιονιού.

Ένα αίθριο προστατεύεται στην ανατολική και νότια πλευρά από φυσικό πέτρινο τοίχο, που έχει είσοδο στη βόρεια πλευρά. Η χαμηλή είσοδος στο εξωκκλήσι βρίσκεται στη νότια πλευρά του κτιρίου.

Στο εσωτερικό υπάρχουν αγιογραφίες και ένας μικρός βωμός, πλαισιωμένος από εικόνες που απεικονίζουν αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Δείτε το βίντεο του UpStories:

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.