Γιάννης Καριπίδης: Διαχρονικό το αίτημα των πολιτών που αφορά στην κατασκευή του νέου ασφαλούς δρόμου Λάρισας-Φαρσάλων

Τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην πρόοδο και την εξέλιξη του Δήμου Φαρσάλων, δεν αποτελούν αναπτυξιακό μοχλό μόνο για τους κατοίκους που βιοπορίζονται και εργάζονται στην περιοχή αλλά για ολόκληρο τον Νομό Λάρισας.

Το διαχρονικό αίτημα των πολιτών αφορά στην κατασκευή του νέου ασφαλούς δρόμου Λάρισας-Φαρσάλων, κυρίως στα δύο κομβικά σημεία του έργου.Πρώτον τους περιβαλλοντικούς όρους για τη «Μελέτη βελτίωση Ε.Ο. Λάρισας – Φαρσάλων: Τμήμα από Ι/Κ Νότιας Παράκαμψης Λάρισας έως αρχή Παράκαμψης Νίκαιας» που αναμένεται να βελτιωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και δεύτερον η ανακατασκευή του νέου οδικού δικτύου από την Νίκαια έως τα Φάρσαλα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών παραδόθηκε πριν λίγους μήνες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η εν λόγω μελέτη και πρέπει να οριστικοποιηθεί και να επιταχυνθεί η ένταξή του στο Πρόγραμμα Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης.

Η ασφαλής μετακίνηση οδηγών και πολιτών σε καθημερινή βάση, η εξοικονόμηση ενέργειας/καυσίμων σε ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο, η διευκόλυνση καθημερινά των κατοίκων και η σύντομη μετακίνηση τους στην Λάρισα, δεν μπορούν να περιμένουν.

Τα Φάρσαλα όμως δεν αντιμετωπίζουν μόνο το συγκεκριμένο πρόβλημα. Το πόσιμο νερό και η μεταφορά του από τους ορεινούς όγκους του διευρυμένου Δήμου είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Η δημιουργία και αξιοποίηση νέων φραγμάτων, που θα μπορούν να συγκεντρώνουν ποσότητες νερού, να γίνεται η εξοικονόμησή του και η μείωση του κόστους μέχρι τον τελικό καταναλωτή θα βοηθήσουν στην αγροτική ανάπτυξη της περιοχής, θα στηρίξουν τα εισοδήματα στο πρωτογενή τομέα ενώ παράλληλα η βελτίωση της αγροτικής οδοποίιας και τα προγράμματα ένταξης/ενημέρωσης των νέων αγροτών θα αποτελέσουν ένα ισχυρότατο εργαλείο πρόοδου στην περιοχή.

Με εύρεση νέων αγορών, με μετεξέλιξη του μεταποιητικού σταδιού στα τοπικά προιόντα της περιοχής, όπως ο γνώστος στο πανελλήνιο Χαλβάς Φαρσάλων και η κατοχύρωσή του ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) ή Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Τέλος το κοινωνικό κράτος, που ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται να επαναφέρει στην χώρα, έχει ως πρώτο πυλώνα ανάπτυξης και προόδου την υγεία και την επάνδρωση των νοσοκομείων στο Νομό Λάρισας. Κρίσιμος είναι ο ρόλος στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους του Δήμου από το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων.

Η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας πρέπει να αντιμετωπιστεί σε όλους τους κλάδους των εργαζομένων, πρέπει να ενισχυθεί η παρουσία του ΕΚΑΒ στη πόλη, ενώ απαιτείται και η κτιριακή αναβάθμισή του.

Η ενίσχυση του κράτους δικαίου, του κράτους πρόνοιας θα εξυπηρετήσει τους πολίτες και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής τους, που δικαιούνται και πρέπει να έχουν.

Γιάννης Καριπίδης
Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Λάρισας
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.