Ε. Λιακούλη: «Προεκλογικά παιχνίδια της Κυβέρνησης με τους σταφυλοπαραγωγούς!»

 Ανακοίνωση για την εξαίρεση των παραγωγών επιτραπέζιου σταφυλιού του Νομού Λάρισας από τις ενισχύσεις de minimis, εξέδωσε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, τονίζοντας τα ακόλουθα:

«Μου κοινοποιήθηκε η Επιστολή του Α.Σ. Επιτραπέζιου Σταφυλιού Λάρισας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά.

Στηρίζω απολύτως το δίκαιο αίτημά τους να συμπεριληφθούν στις ενισχύσεις de minimis. 

Όπως υπογραμμίζουν, με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκαν πριν λίγες μέρες την χορήγηση de minimis σε παραγωγούς επιτραπέζιου σταφυλιού συγκεκριμένων νομών, ενώ είχαν ενημερώσει το Υπουργείο από την 1η στιγμή ότι τα προβλήματα αφορούν τους παραγωγούς όλης της χώρας και οι αυξήσεις στο κόστος παράγωγης (καύσιμα, λιπάσματα, ηλεκτρικό ρεύμα) έχουν επηρεάσει τους παραγωγούς όλης της Ελλάδας. Όπως μάλιστα αναφέρουν, είχε συμφωνηθεί ότι η όποια παρέμβαση έπρεπε να αφορά όλους τους παραγωγούς, ενώ κάνουν λόγο για “σκανδαλώδη εύνοια” υπέρ συγκεκριμένων Νομών, που δημιουργεί παραγωγούς δυο ταχυτήτων και υπονομεύει την προσπάθεια να είναι ανταγωνιστικοί στην παραγωγή του προϊόντος. Επιπλέον, ζητούν ο κλάδος των σταφυλοπαραγωγών “να μείνει μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια και προεκλογικές παροχές προηγούμενων δεκαετιών”.

Ο Συνεταιρισμός επισημαίνει ότι σε συνεργασία με τη ΔΑΟΚ Λάρισας, έχουν προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα καθ’ υπόδειξη του Υπουργείου, πιστοποιώντας την απώλεια εισοδήματος των σταφυλοπαραγωγών για την προηγούμενη χρονιά.

Καλώ την Κυβέρνηση να σεβαστεί την προσπάθεια που καταβάλουν οι σταφυλοπαραγωγοί για να παράγουν ένα ακριβό και απαιτητικό προϊόν σε μια πραγματικά δύσκολη συγκυρία, να ικανοποιήσει το τεκμηριωμένο αίτημά τους για να συμπεριληφθούν στην ενίσχυση όλοι οι Νομοί της Χώρας, αναιρώντας κάθε προσπάθεια διάκρισης μεταξύ αυτών.»


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.