Ε. Λιακούλη στον Αμπελώνα: «Στην πολιτική για το “ΕΜΕΙΣ”, όχι για το “εγώ”»

 Με τους κατοίκους του Αμπελώνα, βρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας,  Ευαγγελία Λιακούλη, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σε όλο το νομό.

Ιδιαίτερα συγκινημένη από τη θερμή υποδοχή και την αγάπη των πολιτών, η Λαρισαία Βουλευτής συζήτησε για ώρες μαζί τους, για τα τρέχοντα προβλήματα και την αντιμετώπισή τους, αλλά και για τα όνειρα και το μέλλον, όσων επιλέγουν να παραμένουν και να αγωνίζονται στην περιοχή.

«Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, οι κάτοικοι της υπαίθρου, χειμάζονται από την εκτόξευση του κόστους παραγωγής και διαβίωσης. Γνωρίζω καλά πως τα έξοδα υπερβαίνουν τα έσοδα, με την ενασχόληση με τη γη να γίνεται όλο και πιο ασύμφορη. Για να σηκώσετε κεφάλι, δεν έχετε ανάγκη από την ελεημοσύνη της Πολιτείας, που σας πετά ξεροκόμματα, και αυτά καθυστερημένα, έπειτα από πίεση και κινητοποιήσεις. Η πράσινη βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου, με όρους ενεργειακής δικαιοσύνης, με καινοτόμα εργαλεία εκσυγχρονισμού και ανθεκτικότητας της παραγωγής, με παρεμβάσεις ανταγωνιστικότητας των τοπικών προϊόντων, με κίνητρα προσέλκυσης των νέων παιδιών στα χωριά που ερημώνουν, έχουν ως προϋπόθεση ένα διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης. Με προτεραιότητα, όχι τις τσέπες των λίγων και ισχυρών, αλλά για τις ανάγκες των πολλών. Όχι τη βολή των μεγάλων αστικών κέντρων, αλλά τη ζωή στην περιφέρεια», τόνισε η Λαρισαία Βουλευτής.

Η Ευαγγελία Λιακούλη επισήμανε ότι «όσοι μείναμε στο ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα, όσοι κρατήσαμε αναμμένο τον Ήλιο του ΠΑΣΟΚ μέσα στην “καταιγίδα”, έχουμε δώσει δείγματα γραφής για τις αρχές και τις αξίες που υπηρετούμε, έχουμε αποδείξει ότι η πολιτική δεν είναι εργαλείο για να βολέψουμε το εγώ, αλλά “όχημα” για να υπηρετήσουμε το “ΕΜΕΙΣ”. Κινητήριος δύναμη σε αυτό το “όχημα” είναι η δική σας ισχυρή εντολή. Αυτή την ιερή εντολή τίμησα, σαν κόρη οφθαλμού, στην 1η μου θητεία στη Βουλή, αυτή την εντολή ανανεώνουμε όλοι μαζί την 21η Μαΐου».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι « σ’αυτές τις εκλογές το ψέμα και η αλήθεια συγκρούονται καθημερινά στην πολιτική ζωή, σε μια ατέρμονη “τιτανομαχία” που διαπερνά οριζόντια τις πολιτικές δυνάμεις, ιδίως στις προεκλογικές περιόδους. Πιστεύω και εμπιστεύομαι βαθιά όλους σας. Εσείς έχετε τη γνώση, την κρίση και τη δύναμη να ξεχωρίσετε “την ήρα από το στάρι”, τόσο σε επίπεδο κομμάτων , όσο και στα πρόσωπα καθώς πλέον έχετε την εμπειρία να αντιληφθείτε τους πολιτικούς γυρολόγους, όσους αναζητούν και πάλι την προσωπική τους βόλεψη μέσα από τα κόμματα  και όσους αγωνίζονται για την ιδέα, πάντα με αφοσίωση και συνέπεια. 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.