Θωμάς Παπαλιάγκας: «Η “Ανάσταση” δεν ήρθε για την αγορά της Λάρισας»

 Με καταναλωτές και επιχειρηματίες συνομίλησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ , Θωμάς Παπαλιάγκας , επισκεπτόμενος την αγορά της Λάρισας.

«Η συσσωρευμένη ακρίβεια, που δοκιμάζει, από το τέλος του 2021, την αντοχή των καταναλωτών , συνέχισε την ανοδική της πορεία, έστω και με χαμηλότερο ρυθμό αύξησης τον Απρίλιο.

Η αύξηση στα τρόφιμα κατά 14,3% καθώς και πάνω από 10% σε άλλα βασικά είδη, αποδεικνύει ότι,  παρά τις φιέστες και τα ευφάνταστα καλάθια των περιφερόμενων υπουργών, ο Γολγοθάς του Καταναλωτή δεν έχει τέλος.

Η αλλαγή των καταναλωτικών προτύπων λόγω της ακρίβειας, ο περιορισμός της κατανάλωσης βασικών αγαθών, η κερδοσκοπία των μεγάλων επιχειρήσεων και η αναδιανομή εισοδημάτων που συντελείται μέσω του πληθωρισμού και των αυξημένων φόρων κατανάλωσης μαζί με τις αυξημένες τιμές ενοικίων και τις απαγορευτικές δόσεις στεγαστικών δανείων, συνθέτουν ένα ζοφερό σκηνικό συρρίκνωσης του οικογενειακού προϋπολογισμού και της αγοραστικής δύναμης.

Η αγορά , οι μικροεπιχειρηματίες, ο εμπορικός κόσμος βιώνει τα αποτελέσματα με έναν τρόπο τραγικό! Η επιβίωση των επιχειρήσεων γίνεται μια ολοένα και πιο πολύπλοκη εξίσωση, στην επίλυση της οποίας η σημερινή Κυβέρνηση αρνείται να παράσχει την παραμικρή βοήθεια. Η περίοδος του ΠΑΣΧΑ, δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο των συσσωρευμένων υποχρεώσεων. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και μέτρα ανακούφισης του εμπορικού κόσμου.

Για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία η άμεση υλοποίηση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για:

- 120 δόσεις για οφειλές σε Εφορία και ΕΦΚΑ,

- Χρηματοδότηση για καινοτόμες ψηφιακές επενδύσεις, είναι αναγκαία.

Για αυτό ζητούμε από τον ελληνικό λαό ισχυρή εντολή, για μία απόφαση αλλαγής απέναντι στα κακώς κείμενα» δήλωσε ο Θωμάς Παπαλιάγκας.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.