Νίκος Ντόλας για το πάρκο καινοτομίας JOIST: Η Λάρισα αναδεικνύεται σε διεθνές κέντρο καινοτομίας.

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υποψήφιου βουλευτή Νομού Λάρισας κ. Νίκου Ντόλα, με τον Ιδρυτή του Πάρκου Καινοτομίας κ. Τάσο Βασιλειάδη. O κ. Ντόλας ενημερώθηκε για τις δυνατότητες που παρέχει ο πολυχώρος JOIST, ως ένα δυναμικό «phygital» οικοσύστημα που ενισχύει την καινοτομία και τη μεταφορά γνώσης στους τομείς της επιχειρηματικότητας, της τεχνολογίας, της επιστήμης, της τέχνης και του design.

Τα θέματα που κυρίως αναλύθηκαν αφορούσαν στις χρηματοδοτήσεις που αφορούν στις δράσεις και τα έργα του Πάρκου Καινοτομίας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ολοκλήρωση των υπηρεσιών και των εργαλείων που παρέχονται και στην απαραίτητη σύνδεση των Πανεπιστημίων με τη αγορά εργασίας. Μέσα από τη διαμεσολάβηση υπηρεσιών και νέων τεχνολογιών του Πάρκου Καινοτομίας, η Λάρισα μπορεί να αναδειχθεί σε κέντρο καινοτομίας, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, στους τομείς της Ψηφιακής Υγείας (eHealth), της Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας (Educational Technology), της Αγροδιατροφικής Τεχνολογίας (AgriTech) και του Ψηφιακού Τουρισμού (eTourism).

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στους χώρους του πάρκου, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συνεργασία του πάρκου Καινοτομίας με το εργαστήριο εφαρμοσμένης φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, στο οποίο ο κ. Ντόλας είναι μέλος. Οι αλλαγές που φέρουν η τεχνητή νοημοσύνη και οι νέες τεχνολογίες σε όλους τους τομείς της ζωής, θέτουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και των ψηφιακών εφαρμογών σημαντικά ζητήματα ηθικής. Πρόκειται για ζητήματα που άπτονται των ηθικών ορίων της προόδου που φέρει η τεχνητή νοημοσύνη και οι νέες τεχνολογίες, και τα οποία καθίστανται ολοένα και πιο κρίσιμα για τις κοινωνίες του 21ου αι.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.