Τα γραφεία του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ επισκέφθηκε ο Παναγιώτης Νταής

 Τον κομβικό χαρακτήρα του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΡΑ στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα και κατά συνέπεια στη διατροφική επάρκεια της χώρας, επεσήμανε στη διάρκεια της επίσκεψης του στα γραφεία του Οργανισμού, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Υποψήφιος Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Παναγιώτης Νταής.

Ο κ. Νταής επισκέφθηκε τα γραφεία του Οργανισμού, όπου είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους, αναλύοντας το σύνολο σχεδόν όλων των αρμοδιοτήτων και των δράσεων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.

Αναφέρθηκε, για μια ακόμα φορά, στην αναγκαιότητα διασύνδεσης και στη δικτύωση του Οργανισμού με τους φορείς του πρωτογενούς τομέα, των πανεπιστημίων, των επιμελητηρίων και των επιστημονικών συλλόγων, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως τη μόνη διέξοδο για τον περιφερειακό ανασχεδιασμό του πρωτογενούς και αγροτοδιατροφικού τομέα, που είναι ο βασικός πυλώνας της Τοπικής Οικονομίας και της Κοινωνίας.

Ο κ. Νταής επεσήμανε, επίσης, πως ο Οργανισμός πρέπει να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του και να ενισχυθεί, ώστε να επιτελέσει το ρόλο του ως ο επιστημονικός βραχίονας του σχεδιασμού της αγροτικής ανάπτυξης της χώρας, με στόχευση στην ποιότητα και στην καινοτομία των αγροτικών προϊόντων, αλλά και με το βλέμμα στην πράσινη μετάβαση, την οποία προτάσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ένας ισχυρός Οργανισμός διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, σε μια οδυνηρή περίοδο, όπου παγκόσμια οδεύουμε σε μια μεγάλη επισιτιστική κρίση και η διατροφική αυτάρκεια κάθε χώρας, θα παίξει κυρίαρχο ρόλο στην υπέρβαση της κρίσης αυτής» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νταής και τόνισε πως ο πρόσφατος νόμος για τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ έγινε χωρίς ουσιαστική συζήτηση και δεν επιλύει βασικά ζητήματα, όπως την ενίσχυση του προσωπικού, της χρηματοδότησης του Οργανισμού, αλλά αντίθετα ελλοχεύει ο κίνδυνος  της εκχώρησης αρμοδιοτήτων εκτός Οργανισμού.

«Ο νόμος δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες για διασύνδεση των φορέων ελέγχου σε ένα ενιαίο συντονιστικό κέντρο για τον ουσιαστικό έλεγχο της νοθείας και ελληνοποιήσεων προϊόντων, όπως η φέτα» είπε χαρακτηριστικά. 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.