Θωμάς Παπαλιάγκας: "Μπορούν να κυκλοφορούν διάφορα “Αδώνεια καλάθια”, αλλά το καλάθι του νοικοκυριού αδειάζει ολοένα και περισσότερο"

«Η αύξηση του  κόστους παραγωγής για τον μικροπαραγωγό και η μείωση της αγοραστικής δύναμης για τον καταναλωτή, είναι το εκρηκτικό μίγμα που διαλύει κάθε έννοια κοινωνικής συνοχής», δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θωμάς Παπαλιάγκας, με αφορμή την επίσκεψή του στη λαϊκή αγορά της Νέας Σμύρνης, στην πόλη της Λάρισας.

Αναλυτικά η δήλωση του Θωμά Παπαλιάγκα:

«Κάθε φορά που βρίσκομαι σε λαϊκή αγορά, είναι οι ίδιες οι αγωνίες του κόσμου, που κυριαρχούν.

Η ακρίβεια ,ο ανεξέλεγκτος πληθωρισμός, το ράλι στις τιμές των καυσίμων, η τεράστια επιβάρυνση των πολιτών  από το αυξημένος κόστος θέρμανσης, έχουν οδηγήσει το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας στα όρια των αντοχών της.

Είναι εμφανές και στον πιο καλόπιστο πολίτη της χώρας ότι, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποτύχει πλήρως στην αντιμετώπιση της ακρίβειας παρά τις επικοινωνιακές της τακτικές.

Μπορούν να κυκλοφορούν διάφορα “Αδώνεια καλάθια”, αλλά το καλάθι του νοικοκυριού αδειάζει ολοένα και περισσότερο, προς δόξαν των λίγων και ισχυρών που σωρεύουν μεγάλα κέρδη.

Την ίδια στιγμή η αύξηση του κόστους παραγωγής επιβαρύνει ιδιαίτερα του μικρούς παραγωγούς, που δίνουν άνισο αγώνα με ένα αδιάφορο για αυτούς κεντρικό σύστημα εξουσίας

Η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται από το εκρηκτικό μίγμα της αύξησης του κόστους παραγωγής και της μείωσης της αγοραστικής δύναμης, με την Κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα προσφέροντας pass διαφόρων τύπων, θεωρώντας πως έχει να κάνει με “χάντρες και … ιθαγενείς”.

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και βασικά είδη διαβίωσης, μαζί με πραγματικά αυστηρούς ελέγχους και επιβολή έκτακτης φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και των τραπεζών, παραμένουν η μόνη δίκαιη και αποτελεσματική λύση»

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.