Αγροκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ελάσσονας: "Παρέμβαση υπέρ των μεγαλοεξαγωγέων και των μεγάλων σούπερ μάρκετ οι δηλώσεις Γεωργιάδη"

Ξεκάθαρη παρέμβαση υπέρ των μεγαλοεξαγωγέων και των μεγάλων σούπερ μάρκετ και κατά των κτηνοτρόφων και των καταναλωτών, χαρακτηρίζουν οι Αγροκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ελάσσονας μέλη της Ομοσπονδίας αγροτικών  συλλόγων Ν.Λάρισας, τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, για τις τιμές των αμνοεριφίων στο ράφι και την ένταξή τους στο «καλάθι του Πάσχα».

Αναλυτικά αναφέρουν:

"Θεωρούμε την τελευταία τοποθέτηση  του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη , που αφορούσε τις τιμές των αμνοεριφίων στο ράφι και την ένταξη τους στο «καλάθι του Πάσχα», ξεκάθαρη παρέμβαση υπέρ των μεγαλεμπόρων  και των μεγάλων ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ και κατά των κτηνοτρόφων και των καταναλωτών.

Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται οι κτηνοτρόφοι για τις υψηλές τιμές στη λιανική, όταν το κόστος παραγωγής έχει διαμορφωθεί σε πάνω από 8 ευρώ ανά κιλό λόγω των πανάκριβων ζωοτροφών, της πανάκριβης ενέργειας, του πανάκριβου πετρελαίου και των πανάκριβων κτηνιατρικών σκευασμάτων και εφοδίων, κατάσταση για την οποία ο κος Γεωργιάδης και η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είδαμε να κάνουν καμία παρέμβαση για να πέσουν οι τιμές.  Τι ζητάει τώρα ο κος Γεωργιάδης και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί; Να επωμιστούν όλο το κόστος οι παραγωγοί και μάλιστα να πουλήσουν και αρκετά κάτω του κόστους. Ανακάλυψαν τους ενόχους της ακρίβειας στους κτηνοτρόφους που 365 μέρες τον χρόνο φροντίζουν για την επάρκεια της χώρας σε γάλα και κρέας.

Και μάλιστα σε μία περίοδο που χιλιάδες  βιοπαλαιστές κτηνοτρόφοι μείωσαν τον αριθμό των ζώων στα κοπάδια τους γιατί δεν μπορούσαν να τα συντηρήσουν λόγω του υπέρογκου κόστους παραγωγής, που τα νέα παιδιά δύσκολα μένουν στην κτηνοτροφία λόγω των τεράστιων δυσκολιών και που η ύπαιθρος κυριολεκτικά ερημώνει.

Οι αγροκτηνοτροφικοί σύλλογοι Ελάσσονας μέλη της Ομοσπονδίας αγροτικών  συλλόγων Ν.Λάρισας ήμασταν όλο το προηγούμενο διάστημα στο δρόμο, στα μπλόκα του αγώνα, σε συλλαλητήρια, με κάθε μορφής  παρέμβαση  και κινητοποίηση και διεκδικούσαμε μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής, ακριβώς γιατί δεν θέλουμε τα προϊόντα που παράγουμε να καταλήγουν πανάκριβα στη λαϊκή κατανάλωση, εξάλλου είμαστε και εμείς καταναλωτές και την βιώνουμε την ακρίβεια από πρώτο χέρι.

Σε όλες τις διεκδικήσεις μας ο κος Γεωργιάδης και η κυβέρνησή του, μας γύρισαν την πλάτη και μας έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι είναι απέναντι από τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων, των αγροτών αλλά και των εργαζόμενων καταναλωτών στα αστικά κέντρα.  

Είναι γνωστό πως αυτην την περίοδο παράλληλα με την Εγχώρια αγορά τα αμνοερίφια προορίζονται και για της αγορές Ισπανίας και Ιταλίας για το καθολικό Πάσχα-δεν του τόχαμε του υπουργού για Διεθνιστή- προφανώς ανοίγει και στο εξωτερικό καλάθια. Τόσο υποκριτικά, στο όνομα των καλαθιών να αβαντάρουν τους εξαγωγείς.

Αυτοί οι θιασώτες της ελεύθερης αγοράς όταν εμείς ζητάμε κατώτερες εγγυημένες τιμές μας λένε οτι δεν μπορούμε να παρέμβουμε στην αγορά. Τώρα που τα <<αφεντικούλια>> προστάζουν σφάξιμο μαζί με τα αρνιά και των κτηνοτρόφων μας κρεμάνε στα τσιγγέλια. Γιατί δεν δείχνουν την ίδια ευαισθησία για το ρεύμα, που με κάθε λογαριασμό παθαίνουμε ηλεκτροπληξία και μεις και τα λαϊκά νοικοκυριά; Γιατί πάντα παραμονές εορτών – αφού σκέφτονται όπως λένε τα νοικοκυριά- δεν παρεμβαίνουν στις τιμές των καυσίμων αφού πλέον κάθε φουλάρισμα πλησιάζει τιμές πολύτιμων λίθων;

Ο κος Γεωργιάδης και η κυβέρνηση του αν θέλει να στηρίξει τους καταναλωτές όπως λέει, ας  πάρει σοβαρά μέτρα για να περιορίσει την ακρίβεια, ας καταργήσουν το ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, ας δώσουν σοβαρές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και ας αφήσουν τα γελοία τεχνάσματα με τα καλάθια της ελεημοσύνης.

Δεν ζητάμε να αγοράζει ακριβά τα προϊόντα που παράγουμε   ο εργαζόμενος στα αστικά κέντρα , ζητάμε να πουλάμε την παραγωγή μας πάνω από το κόστος για να μπορούμε να επιβιώσουμε, ζητάμε χαμηλό κόστος παραγωγής για να μπορούμε να παράγουμε φθηνά, ποιοτικά προϊόντα για τον ελληνικό λαό.

Καλούμε όλους τους βουλευτές του Νομού και όλα τα Κόμματα, όπως επίσης και όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου  να πάρουν θέση για την παρέμβαση του  κου Γεωργιάδη που μόνο   στόχο έχει να χτυπήσει τις τιμές των παραγωγών και να οδηγήσει τους καταναλωτές στα αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας αμνοερίφια των μεγάλων ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ".

ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.