Στις κινητοποιήσεις των δενδροκαλλιεργητών της Αγιάς ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Παν. Νταής

 Στις κινητοποιήσεις των δενδροκαλλιεργητών στην Αγιά βρέθηκε χθες ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Παναγιώτης Νταής. Οι δενδροκαλλιεργητές της περιοχής, όπως και οι συνάδελφοι τους στην Όσσα και την Ελασσόνα διαμαρτύρονται έντονα για το γεγονός ότι δεν εντάχθηκαν σε κανένα πρόγραμμα αποζημιώσεων για την καταστροφή της παραγωγής τους από τα καιρικά φαινόμενα του φετινού χειμώνα.

Ο κ. Νταής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με δεκάδες παραγωγούς στη διάρκεια των κινητοποιήσεων τους και να ενημερωθεί για το μέγεθος της ζημιάς που υπέστησαν και τον αποκλεισμό τους από τα προγράμματα αποζημιώσεων όπως το De minimis.

«Οι χαμηλές τιμές πώλησης, η τεράστια  αύξηση του  ενεργειακού κόστους, και συνολικά το κόστος παραγωγής  έχουν γονατίσει τους παραγωγούς, χωρίς καμία στήριξη από την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νταής ο οποίος επεσήμανε για μια ακόμα φορά πως η διασύνδεση και η δικτύωση μεταξύ παραγωγών, πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, επιμελητηρίων  και Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί τη διέξοδο για τον περιφερειακό σχεδιασμό του πρωτογενούς και αγροτοδιατροφικού τομέα,  που είναι ο βασικός πυλώνας της Τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

Σ’ ότι αφορά τις αποζημιώσεις για τους πληγέντες ο κ. Νταής υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να άρει την αδικία και να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μείνουν όρθιοι οι παραγωγοί σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της χώρας

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.