Με εκπροσώπους Σωματείων Λαϊκών Αγορών Λάρισας, συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Παν. Νταής

 Με τον πρόεδρο του σωματείου Παραγωγών λαϊκών αγορών Λάρισας και τον γραμματέα της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας, Δημήτρη Πούρικα και Βασίλη Λιγούδη, αντίστοιχα, συναντήθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Παναγιώτης Νταής.

Ο κ. Νταής είχε την ευκαιρία να συναντήσει δεκάδες παραγωγούς- πωλητές στη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου και να συζητήσει μαζί τους τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου. Όπως τόνισαν οι παραγωγοί το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι ο ίδιος ο νόμος για το Υπαίθριο Εμπόριο που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση, εδώ και δύο σχεδόν χρόνια, και στην ουσία αμφισβητεί τη βιωσιμότητα των εργασιών τους.

Ο κ. Νταής συμφώνησε μαζί τους στην ακαταλληλότητα του νόμου και θύμισε στους παραγωγούς και τους πωλητές ότι από την πρώτη του θητεία ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών, είχε μια εξαιρετική συνεργασία με τα Σωματεία και επίσης τόνισε,  την τοποθέτησή του για τον νέο νόμο κατά την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο «ότι ο νέος νόμος αλλάζει το χαρακτήρα των λαϊκών αγορών και βάζει από την πίσω πόρτα τις εταιρίες», όπως επίσης, είχε ζητηθεί και η απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου.

Τόσο ο πρόεδρος, όσο και ο γραμματέας των σωματείων λαϊκών αγορών,  αναφέρθηκαν επίσης στην ουσιαστική πτώση της δραστηριότητας, αφού τις δυο τελευταίες εβδομάδες κάθε μήνα μειώνεται η επισκεψιμότητα των λαϊκών αγορών, αφού όπως τόνισαν χαρακτηριστικά τελειώνουν τα χρήματα των καταναλωτών.

Από την πλευρά του ο κ. Νταής, υποστήριξε ότι ο νόμος για το υπαίθριο εμπόριο πρέπει να αλλάξει, στην κατεύθυνση της στήριξης των παραγωγών- πωλητών, ενώ τόνισε ότι η πολιτική αλλαγή και η υποστήριξη των πολλών έναντι των λίγων και εκλεκτών θα φέρουν πάλι τον κόσμο στις λαϊκές.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.