Ε. Λιακούλη: «Πολιτική για τους πολίτες, όχι για τις καρέκλες»

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1,με τους δημοσιογράφους Γ. Παπαδάκη και Μ. Αναστασοπούλου, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στα ερωτήματα για τις μετεκλογικές συνεργασίες, η Λαρισαία Βουλευτής υπογράμμισε ότι «η θέση του Προέδρου μας, Νίκου Ανδρουλάκη, είναι ξεκάθαρη. Αυτό που, με απλά λόγια, αναφέρετε ως “ούτε κ. Τσίπρας ούτε κ. Μητσοτάκης”, το είχε διατυπώσει δημοσίως εδώ και μήνες. Εάν ο Λαός δεν δώσει αυτοδυναμία ούτε στον ένα ούτε στον άλλο, δεν θα διορίσουμε εμείς τα συγκεκριμένα πρόσωπα, που ο Λαός θα έχει ήδη αποδοκιμάσει. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δοκιμάστηκαν στην πράξη ως Πρωθυπουργοί της Χώρας και απέτυχαν, δημιουργώντας τα προβλήματα που καλούμαστε σήμερα να επιλύσουμε. Πρώτο βήμα της μετεκλογικής υπεύθυνης στάσης του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί η διερεύνηση προγραμματικών συγκλήσεων. Στη συνέχεια, δεύτερο βήμα, εφόσον θα έχουν επιτευχθεί προγραμματικές συγκλίσεις, οι δυνητικοί εταίροι από κοινού θα συναποφασίσουν μαζί για τα πρόσωπα που είναι ικανά να εφαρμόσουν τις συγκεκριμένες προγραμματικές συγκλήσεις, πρωτίστως του Πρωθυπουργού. Σεβασμός των συνταγματικών προβλέψεων, δεν αποτελεί η χρήση των διερευνητικών εντολών υπό τον όρο να “γαντζωθεί” ο καθένας στην καρέκλα».

Επιπλέον, η Ε. Λιακούλη τόνισε πως «στο επαναλαμβανόμενο ερώτημα “Ποιο είναι το πρόσωπο, που έχει στο μυαλό του ο Νίκος Ανδρουλάκης;”, απαντήσαμε με δύο βίντεο, όπου εξηγούμε ότι η απάντηση είναι η προφανής και ουσιαστική επιλογή. Είναι το πρόσωπο κάθε πολίτη, με σιγουριά και προοπτική για το αύριο. Είναι το πρόσωπο μιας σύγχρονης Ελλάδας, ενός αξιόπιστου Κράτους με θεσμούς και κανόνες, που νοιάζεται για τους πολίτες του».

Δεν παρέλειψε, επίσης, να σχολιάσει τη δήλωση της εκπροσώπου της Ν.Δ. στο πάνελ, κας Δόμνας Μιχαηλίδου, η οποία ανέφερε πως ο Πρωθυπουργός, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, θα επιδιώξει συνεργασίες από την κάλπη της 21ηςΜαΐου. «Αυτό αποτελεί είδηση», σημείωσε η Ε.  Λιακούλη, υπενθυμίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης με αντιθεσμική αλαζονείαεπαναλάμβανε πως θα παραδώσει άμεσα την 1η εντολή και προεξοφλούσε ως δεδομένες τις δεύτερες εκλογές, κηρύσσοντας μάλιστα και το χρόνο διεξαγωγής τους».

Στο πλαίσιο αναφοράς ότι Ν.Δ. αναλαμβάνει τις ευθύνες της, η Ε. Λιακούλη ανταπάντησε πως «η Κυβέρνηση δεν ανέλαβε καμία ευθύνη για το γαλάζιο “ρουσφέτι” μετάταξης του Σταθμάρχη στην “αιματοβαμμένη” θέση. Καμία ευθύνη για την πολύμηνη αισχροκέρδεια δισεκατομμυρίων των παρόχων ενέργειας, στις “πλάτες” των πολιτών. Ποια ευθύνη έχετε αναλάβει;»

Περαιτέρω, για τη «δήθεν αυτοκριτική, που ασκεί ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες, επικαλούμενος ότι κυβέρνησε επί Μνημονίων και τώρα δήθεν θα κυβερνήσει διαφορετικά», η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας ανέδειξε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως τη Διαύγεια, την υποχρεωτική δημόσια διαβούλευση (opengov), τις ιστορικές τομές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταψήφισε ακόμα και το Νόμο του ΠΑΣΟΚ το 2010 για την προστασία της κύριας κατοικίας. Έχει δείξει δείγματα γραφής και όταν δεν υπήρχαν Μνημόνια

Με αφορμή την υποψηφιότητα του κ. Αντώναρου στα ψηφοδέλτια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η Λαρισαία Βουλευτής επισήμανε πως «η περίοδος διακυβέρνησης του κ. Καραμανλή, είναι το δεξιό “ιερό τοτέμ” του κ. Τσίπρα». Υπενθύμισε, τέλος, τις «σφιχτές αγκαλιές του κ. Τσίπρα με τον κ.  Καμμένο».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.