Συλλαλητήριο αμυγδαλοπαραγών και καρυδοπαραγωγών σήμερα στην Ελασσόνα

Συλλαλητήριο διοργανώνουν σήμερα Τετάρτη 26 Απριλίου αμυγδαλοπαραγωγοί και καρυδοπαραγωγοί στις 11:30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας με αίτημα την κάλυψη του χαμένου εισοδήματος και για τουs αμυγδαλοnαραγωγούs του Νομού Λάρισαs.

Όπωs καταγγέλλουν, εκτόs ενισχύσεων de minimis μένουν οι αμυγδαλοnαραγωγοί τns Λάρισαs, παρά το γεγονόs ότι υπέστησαν σημαντική ζnμιά. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η κατάφωρη αδικία που αφορά τους αμυγδαλοπαραγωγούς και καρυδοπαγωγους της Ελασσόνας αλλά και της υπόλοιπης χώρας δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση. 

Είμαστε καλλιεργητές που έχουμε πληγεί από τα υψηλά κόστη καθώς και την καταβαράθρωση των τιμών σε καρύδια και αμύγδαλα.

Η κυβέρνηση με προκλητικό τρόπο μεροληπτικά δεν μας ενέταξε στα de minimis όπως έπραξε σε άλλες περιοχές. 

Για μας η απαίτηση για διόρθωση της αδικίας είναι μονόδρομος.

Ο δικός μας δρόμος είναι αυτός του αγώνα, όπως των αγροτικών συλλόγων της Αγιάς κα , παρά τα τετρίπια της κυβέρνησης, όπως ο αγώνας των προηγούμενων ετών με τίς δικές μας κατακτήσεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους παραγωγούς καθώς και όλους τους φορείς της Ελασσόνας να συμμετέχουν και να στηρίξουν την διαμαρτυρία μας διεκδικώντας δικαίωση.

Ζητάμε την αλληλεγγύη όλων των φορέων και συλλόγων της επαρχίας».

Συνδιοργάνωση: Οι αγροκτηνοτροφικοί σύλλογοι Ολύμπου, Σαρανταπόρου, ο σύλλογος δεντροκαλλιεργητών Δομενίκου, ο καπνικός συνεταιρισμός Ελασσόνας, η ομάδα παραγωγών κελυφωτών Ελασσόνας και ο Δημος ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ.


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.