Ε. Λιακούλη: «Η τοπική μας Εκκλησία, στην πρώτη γραμμή στήριξης των Ανθρώπων μας»

 Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου, κ.κ. Ιερώνυμο, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας,  Ευαγγελία Λιακούλη.

Η Λαρισαία Βουλευτής, μετά το πέρας της αναλυτικής συζήτησης, δήλωσε τα εξής:

 «Αποτελεί για εμένα ξεχωριστή τιμή, πηγή ευλογίας και χαρμόσυνης ελπίδας, κάθε συνάντησή μας με τον Σεβασμιώτατο. Σήμερα, προφανώς η συνάντησή μας επικεντρώθηκε στην ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών, σε θέματα που απασχολούν το τοπικό ποίμνιο, αλλά και σε παραμέτρους γενικότερου κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Συνεχάρην την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης & Τυρνάβου, καθώς από την 1η στιγμή της νύχτας της τραγωδίας, στάθηκε ακλόνητος πυλώνας στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και στο πλευρό των διασωστικών δυνάμεων, με προσφορά τόσο σε επίπεδο ύλης, πρωτίστως όμως με την πνευματική αρωγή της για την πίστη, το κουράγιο και την ελπίδα στις πιο τραγικές ώρες, όταν όλα κλονίστηκαν.

Αποτελεί αναντίρρητη πραγματικότητα, πως ο Τόπος μας έχει καταστεί πλουσιότερος, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, του ποιμενάρχη που με ταπεινότητα και διορατικότητα, ανοίγει νέους δρόμους για την οικεία Εκκλησία, παρά τις αντίξοες συνθήκες διόγκωσης των κοινωνικών ανισοτήτων, φτωχοποίησης του Λαού, ηθικής και αξιακής καθίζησης. Η ανιδιοτελής αγκαλιά της Εκκλησίας αποτελεί θείο “φάρμακο” για τους ευάλωτους και μη προνομιούχους της τοπικής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο μάλιστα της σημερινής συζήτησης, μου δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσω στον Σεβασμιώτατο τις νέες δράσεις του εθελοντικού δικτύου “Κανείς Μόνος” και το σχεδιασμό μας ενόψει του Αγίου Πάσχα, καθώς και φέτος κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για “να γκρεμίσουμε τα τείχη” της μοναξιάς των Ανθρώπων που υποφέρουν δίπλα μας, σε συνεργασία με την τοπική εκκλησία, την αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς μας φορείς.

Υπενθύμισα το αυτονόητο θεσμικό και προσωπικό χρέος μου - ως Γραμματέα της Κ.Ο., Βουλευτή Λάρισας, αλλά κυρίως ως Ανθρώπου - να παραμένω σταθερή αρωγός στο έργο της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου.

Ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο και τους Ιερείς, γιατί τα φωτισμένα λόγια Τους, καθώς και η άοκνη προσφορά Τους, αποτελούν βάλσαμο στις ψυχές μας, αναντικατάστατη “σανίδα” πνευματικής σωτηρίας, ειδικά κατά τη φετινή Σαρακοστή, η οποία συμπίπτει με μια δυσώδη προεκλογική περίοδο που δυστυχώς εξελίσσεται με όρους απάνθρωπης και ανίερης “αρένας”.

Ενώνουμε τις προσευχές μας, ο καλός Θεός μας,  να φυλάττει τον Τόπο μας και τα παιδιά μας από τραγωδίες, όπως αυτή που μας σημάδεψε βαθιά και να μας φέρει όλους πιο κοντά, σε ειλικρινείς σχέσεις αλληλεγγύης, εμπιστοσύνης και σεβασμού» 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.