Τον πολιούχο της Άγιο Αρσένιο τίμησε η Ελασσόνα

 Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα η Ελασσόνα τίμησε σήμερα Κυριακή 30 Μαΐου, τη μνήμη του Αγίου Αρσενίου. 

Τις θρησκευτικές εκδηλώσεις στον φερώνυμο ιερό ναό της Ελασσόνας λάμπρυναν με την παρουσία τους 3 ιεράρχες και συγκεκριμένα, συγχοροστάτησαν οι σεβασμ. Μητροπολίτες, Κοζάνης και Σερβίων κ.Παύλος, Γρεβενών κ.Δαυίδ και Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Ακόμη, συλλειτούργησε πλειάδα κληρικών ενοριών της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος και άλλων γειτονικών Μητροπόλεων, ενώ έψαλε πολυμελής χορωδία υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Γεωργίου Λεμονόπουλου.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας, εκτός από τις ευχές του προς το εκκλησίασμα, ευχαρίστησε τους δύο Μητροπολίτες για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στις πανηγυρικές εκδηλώσεις του εορτασμού της μνήμης του Πολιούχου της πόλης.

Υπενθυμίζεται πως Λείψανα του Αγίου Αρσενίου, εδώ και 17 χρόνια (…στις 14 Μαΐου του 2006), μετά από προσπάθειες του μακαριστού μητροπολίτη Ελασσώνος κυρού Βασιλείου, επέστρεψαν από τη Ρωσία και θα φυλάσσονται για πάντα στο φερώνυμο ιερό ναό της Ελασσόνας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Επίσκοπος Ελασσώνος Άγιος Αρσένιος τιμάται με αντίστοιχες πανηγυρικές θρησκευτικές εκδηλώσεις και στη Ρωσία.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Αγίου Αρσενίου Ελασσόνας μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος Βασίλης Κόκκαλης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι και υποψήφιοι βουλευτές, Θανάσης Παιδής και Πέτρος Τσακνάκης, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Παπαδημητρίου, ο υποψήφιος βουλευτής Θωμάς Παπαλιάγκας, ο Δασάρχης Ελασσόνας Χρήστος Αναστόπουλος, ο πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ ΑΕ Λευτέρης Φουρκιώτης και πλήθος πιστών.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.