Ε. Λιακούλη: «Ο Θεσσαλικός Όλυμπος, αναξιοποίητος θησαυρός»

Θερμή υποδοχή από κατοίκους στα χωριά Φλάμπουρο, Ολυμπιάδα, Σπαρμό, Καλλιθέα και Σκοπιά, της Δημοτικής Ενότητας Ολύμπου του Δήμου Ελασσόνας, δέχθηκε την Πέμπτη η  τ. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπ. Βουλευτής Λάρισας,  Ευαγγελία Λιακούλη.

Μαζί με τους πολίτες, η υπ. Λαρισαία Βουλευτής συζήτησε την ανάγκη βιώσιμης αξιοποίησης του Ολύμπου, παρουσιάζοντας τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε κατά την 1η θητεία στη Βουλή για την ανάδειξη και προώθηση του θέματος.

«Ο Όλυμπος αποτελεί ισχυρό brand name της Ελλάδας, αντίστοιχης αξίας και εμβέλειας με τα κλασσικά μνημεία της και τους δημοφιλείς προορισμούς της. Στην πράξη, είναι πασιφανής η κατάφωρη ανισότητα στην ανάπτυξη του Θεσσαλικού Ολύμπου, εν συγκρίσει με την ανάπτυξη του Πιερικού Ολύμπου. Αυτή η αδικία πρέπει και μπορεί να ανατραπεί, αρκεί να πιστέψουμε στα φυσικά πλεονεκτήματα του Τόπου μας και όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε αυτόν τον κοινό στόχο. Δεν αρκούν κούφια λόγια και προεκλογικές θεωρίες, χρειάζεται εμπεριστατωμένο στρατηγικό πλαίσιο ενεργειών, με ειλικρίνεια, υπευθυνότητα και διαχρονική συνέπεια. Γνωρίζετε καλά ότι, εδώ και χρόνια, εστιάζω στην ολοκληρωμένη διασύνδεση και δικτύωση του Θεσσαλικού και Πιερικού Ολύμπου. Επιπλέον, έχω τεκμηριώσει την προστιθέμενη αξία που θα προσέφερε στην περιοχή, η λειτουργία Μυθολογικού Πάρκου. Απαιτείται σύγχρονος επανασχεδιασμός, επικαιροποίηση των μελετών, οδικός χάρτης εφαρμογής με όλες τις παρεμβάσεις, τις πηγές χρηματοδότησης και τα οφέλη που θα απολαύσετε όλοι εσείς, από την οικονομική, αναπτυξιακή, τουριστική, κοινωνική, πολιτιστική, αθλητική και παραγωγική αναγέννηση της περιοχής. Όλα αυτά βεβαίως, με απόλυτο σεβασμό στο ανεκτίμητο φυσικό περιβάλλον, την τοπική χλωρίδα και πανίδα, τη δική σας ζωή, που δεν θέλουμε να διαταράξουμε, αλλά αντιθέτως να προστατέψουμε, να προβάλλουμε και να βελτιώσουμε. Επαναλαμβάνω ότι η “αφύπνιση” του Θεσσαλικού Ολύμπου, δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά δύναται να αναβαθμίσει κρίσιμους δείκτες σε εθνικό επίπεδο. Γι’ αυτό, δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω, πως μεμονωμένες καλές προθέσεις δεν αρκούν. Το όραμά μας για τον Θεσσαλικό Όλυμπο, προϋποθέτει συνέργειες και συντονισμό στο πλαίσιο ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου, με όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, τους τοπικούς Βουλευτές ανεξαρτήτως “χρώματος”, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την κοινωνία των πολιτών, όλους όσοι αγαπάμε και νοιαζόμαστε για τη μυθική γη μας, που μαζί έχουμε την ικανότητα και τη δύναμη να μετατρέψουμε  σε “νούμερο 1” πόλο έλξης», περιέγραψε, μεταξύ πολλών άλλων αναφορών της, η Ευαγγελία Λιακούλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εγκάρδιες συζητήσεις με κατοίκους, η τ. Γραμματέας της Κ.Ο. και υπ. Βουλευτής Λάρισας, για κάθε ζήτημα και πρόβλημα, επισήμανε συγκεκριμένες ρεαλιστικές λύσεις άμεσης εφαρμοσιμότητας, όπως ενδεικτικά για την αναπλήρωση της απώλειας εισοδήματος στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο, για την αβάσταχτη ακρίβεια, για τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας στην περιοχή και συνολικά στο Νομό, για ίσες ευκαιρίες στην αξιοπρέπεια και στην προκοπή για όλους.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.