Τίμησαν την ημέρα των Νοσηλευτών στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας


Αθόρυβα και φέτος το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας αλλά με δικαιολογημένα γιορτινά «χρώματα» και χαμόγελα, όπως το «επιτάσσει» η ξεχωριστή μέρα, φρόντισε να τιμήσει την «Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών – Νοσηλευτριών».

Με την καθιερωμένη προσφορά λουλουδιών από τον μαχητικό Σύλλογο Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας του Νομού Λάρισας και με πλατιά χαμόγελα οι νοσηλεύτριες προσπάθησαν να ξεφύγουν για λίγο από την πιεστική καθημερινότητα τους. Ανάμεσα τους, ο συντονιστής - διευθυντής του Κ.Υ. Ελασσόνας Κώστας Βατάλης, η αντιδήμαρχος Ελασσόνας Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα και γιατροί του Κ.Υ.

Να θυμίσουμε ότι η 12η Μαΐου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών – Νοσηλευτριών από το 1965 με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτικής(International Council of Nurses, ICN), και γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, ως μια ιδιαίτερη ημέρα ελάχιστης ένδειξης τιμής, ευγνωμοσύνης και σεβασμού στους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες για το ιδιαίτερα δύσκολο έργο που επιτελούν.

Άλλωστε, καθημερινά, οι…εορτάζοντες και εορτάζουσες δίνουν έμπρακτα «δείγματα γραφής» προσφοράς και αγάπης, χωρίς να υπολογίζουν κούραση και προσωπικές υποχρεώσεις, πάντα πιστοί στο καθήκον αλλά και πάντα δίπλα και κοντά στον ανθρώπινο πόνο. Και βέβαια όλα αυτά, στο ιστορικό και εμβληματικό Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, που ήδη συμπλήρωσε 38 «γεμάτα» χρόνια λειτουργίας και προσφοράς για τον κόσμο της περιοχής και όχι μόνο.


Του Γιάννη Μουκίδη
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.