Γιάννης Καριπίδης: Οφείλουμε να επισημάνουμε τη σπουδαιότητα του έργου του νοσηλευτικού προσωπικού

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών οφείλουμε να επισημάνουμε τη σπουδαιότητα του έργου του νοσηλευτικού προσωπικού που συνεχίζει να παρέχει διαρκώς φροντίδα σε όλους τους συνανθρώπους μας, ανεξαρτήτως ηλικίας, πρεσβεύοντας τις ηθικές αξίες και τα ιδανικά της νοσηλευτικής δεοντολογίας.

Όμως οι συνθήκες εργασίας για την συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευτών, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στη χώρα μας, είναι ιδιαιτέρως δύσκολες και επιβαρύνουν το κλινικό τους έργο, αλλά και τους ίδιους, οδηγώντας τους στην εξουθένωση. Η τραγική υποστελέχωση και όλα τα συνεπακόλουθά της (κόπωση, φόρτος εργασίας, βία κ.λπ.), έχουν δημιουργήσει ένα επισφαλές περιβάλλον εργασίας, μέσα στο οποίο οι νοσηλευτές καλούνται να διαχειριστούν ακόμη πιο έντονες ψυχοπιεστικές καταστάσεις, οι οποίες επηρεάζουν την σωματική και ψυχική ευεξία τους και την ποιότητα της ζωής τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καταθέτει μια νέα προγραμματική συμφωνία με το Νοσηλευτικό προσωπικό που αναγνωρίζει και αναδεικνύει τον αυτόνομο και επιστημονικό ρόλο της Νοσηλευτικής με ορίζοντα την επόμενη δεκαετία. Έχουμε την γνώση, την εμπειρία, την θέληση και ΚΥΡΙΩΣ την πολιτική βούληση να νομοθετήσουμε και να υλοποιήσουμε αυτή την πρόταση που αποτελεί προγραμματική μας δέσμευση.

Βασίζεται και εξειδικεύεται σε 6 άξονες:

1. Στελέχωση
2. Μισθολογική αναβάθμιση
3. Ενιαίος Νοσηλευτικός κλάδος
4. Νέο θεσμικό πλαίσιο για την ΕΝΕ
5. Κρίσεις Νοσηλευτικής Υπηρεσίας
6. Θεσμικά, Επαγγελματικά & Εκπαιδευτικά ζητήματα

Γιάννης Καριπίδης
Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Λάρισας
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικη Συμμαχία

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.