Επιτυχημένη η εκδήλωση για την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Ο βοτανόκηπος της Χριστίνας»

 Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 29 Απριλίου στην Αίθουσα Τοπικού Πολιτισμού (πρώην Δημοτικό Ωδείο) του Δήμου Ελασσόνας, η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Ο βοτανόκηπος της Χριστίνας» της κ. Αγγελικής Ταρασιάδου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ελασσόνας και  το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας.

 

Οι παραβρισκόμενοι γονείς και οι μικροί φίλοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση του βιβλίου από την συγγραφέα που βρέθηκε στη Ελασσόνα για το σκοπό αυτό και απόλαυσαν τα τραγούδια που παρουσίασαν οι δύο εξαιρετικές μουσικοί και συνεργάτιδες της.

 

Τα παιδιά έδειξαν ενθουσιασμό και συμμετείχαν με χαρά χτυπώντας παλαμάκια στο ρυθμό των τραγουδιών, είχαν την ευκαιρία  να ακούσουν και να μάθουν για τα αρωματικά βότανα μέσα από την ιστορία της ηρωίδας του παραμυθιού και τα τραγούδια. Για το τέλος της εκδήλωσης ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων επεφύλαξε  έκπληξη στα παιδιά,  χαρίζοντάς τους γλαστράκια με βότανα για το δικό τους βοτανόκηπο, γεγονός που τους χαροποίησε ιδιαίτερα.


Το συντονισμό της εκδήλωσης είχαν τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας, η παιδαγωγός κ.  Αγοραστού Μαρίνα η οποία μίλησε για τα οφέλη του παραμυθιού στην πνευματική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και η ψυχολόγος κ.  Ανδρεάδου Κυριακή, η οποία μίλησε για την απώλεια, που αποτελεί κεντρικό σημείο του βιβλίου  και τους τρόπους με τους οποίους προσεγγίζουμε με τα παιδιά το ευαίσθητο αυτό θέμα, πως τα βοηθούμε να ανταπεξέλθουν στις πολλαπλές απώλειες που συνοδεύουν τη ζωή,  μέσα από την ευεργετική επίδραση της σύνδεσης με τη φύση.


Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Νίκος Γάτσας  ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και το κοινό για την παρουσία του. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε και  η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων  του 1ου δημοτικού σχολείου Ελασσόνας, κ. Μαρία Χατζήνα.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.