Ευαγγέλου για Σχολή Γαλακτοκομίας: Πως ο τότε επιτυχών σπουδαστής Γάτσας, πιάνεται αδιάβαστος ως δήμαρχος!

 Σε απάντηση του προς τον απερχόμενο δήμαρχο με θέμα την Γαλακτοκομική Σχολή και την λειτουργία της, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας και επικεφαλής της παράταξης «ΑλλάΖουμε» Νίκος Ευαγγέλου αναφέρει:

«Περιμέναμε στην απάντηση σας να μας πείτε τι κάνατε εσείς για την Σχολή Γαλακτοκομίας τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Αλλά τι να πείτε, αφού επιδείξατε μηδενικό έργο. Να θυμίσουμε ότι για την επαναλειτουργία της, 3,5 χρόνια μετά, φέρατε μια copy paste διαδικασία από το internet που θα εξασφάλιζε μόλις 3 κιλά γάλα για παραγωγή ημερησίως! Μια διαδικασία για γέλια και για κλάματα. Βέβαια η ενασχόληση σας φτάνει μέχρι και σήμερα που θέλετε την Σχολή Γαλακτοκομίας να την κάνετε Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ). Δηλαδή αντί για πτυχίο αναγνωρισμένο, να δίδεται μια απλή βεβαίωση σεμιναρίου!

Αλλά πάμε στο παρελθόν για το οποίο «συλλαμβάνεστε» αδιάβαστος! Καταρχήν, μήπως ενθυμήστε πως υπήρξατε επιτυχών σπουδαστής της Σχολής Γαλακτοκομίας και δεν πατήσατε πότε το πόδι σας σε αυτή; Όλα αυτά, πριν αρχίσετε ως δήμαρχος να την πολεμάτε και να την απαξιώνετε. Σήμερα ανασύρατε μια απάντηση της υπουργού Παιδείας από το 2020 για ν’ απαντήσετε, χωρίς να κάνετε τον κόπο να ψάξετε τις διαδικασίες που προηγήθηκαν μέχρι την λειτουργία της Σχολής, την οποία παραδέχεστε ότι εμείς ξεκινήσαμε τότε, με τις όποιες δυσκολίες ενός νέου εγχειρήματος. Είστε αδιάβαστος, γιατί θα έπρεπε να γνωρίζετε πως το Καπνεργοστάσιο που θα στεγαζόταν η Σχολή Γαλακτοκομίας, παραχωρήθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το 2012 στον δήμο Ελασσόνας. Η παραχώρηση έχει διάρκεια 20 ετών (δηλαδή έως το 2032) και δίδεται για συγκεκριμένες χρήσεις μεταξύ αυτών και για την δημιουργία Σχολής Γαλακτοκομίας. Μάλιστα μέσα στους όρους της παραχώρησης τονίζεται ρητά, ότι το Καπνεργοστάσιο δεν μπορεί να παραχωρηθεί, κάτι που η διεύθυνση του 2ου ΔΙΕΚ Λάρισας γνώριζε και ποτέ δεν ζήτησε. Σας παραθέτουμε άλλωστε και τα σχετικά έγγραφα να τα διαβάσετε και να ενημερωθείτε, αφού δεν κάνατε τον κόπο να τα αναζητήσετε. Μάλιστα το 2018, ο τότε υφυπουργός Παιδείας πιστοποιεί και εγκρίνει την λειτουργία της Σχολής με την ειδικότητα «Τεχνικός Τυροκομίας – Τυροκόμος», και με την υποστήριξη του 2ου Δημόσιου ΙΕΚ Λάρισας.

Ως σπουδαστής της Σχολής Γαλακτοκομίας, αν σήμερα λειτουργούσε και συνεχίζατε να αδιαφορείτε για τις παρουσίες σας, δεν θα αποφοιτούσατε ποτέ! Αλλά και ως δήμαρχος κρίνεστε μετεξεταστέος, αφού για την λειτουργία της Σχολής, επιλέξατε την αδιαφορία, τις copy paste διαδικασίες και την απαξίωση. Βλέπετε τα «σκονάκια»  στο θέμα της Σχολής δεν περνάνε! Εμείς θα δημιουργήσουμε ξανά την Σχολή, ως ΙΕΚ, με την εποπτεία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Ξέρετε όμως, δυστυχώς για εσάς, δεν θα δεχθούμε πλέον παλαιούς σπουδαστές που κόπηκαν από απουσίες». 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.