Δήμος Ελασσόνας: «Αναπροσαρμογή του εισοδηματικού κριτηρίου για την απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία από τα δημοτικά τέλη και τον δημοτικό φόρο»

 Την αναπροσαρμογή του εισοδηματικού κριτηρίου στις 25.000,00 € για την απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με αναπηρία,  από τα δημοτικά τέλη και τον δημοτικό φόρο, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε πέραν της πλήρους απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη και το δημοτικό φόρο, των κατοίκων του Δήμου Ελασσόνας που είναι άτομα με μόνιμη (ισόβια) αναπηρία ποσοστού τουλάχιστον 67%, η οποία αποδεικνύεται με βεβαίωση υγειονομικής επιτροπής του δημοσίου ή του ασφαλιστικού τους φορέα, να αναπροσαρμοστεί το ετήσιο καθαρό εισόδημα από τις 12.000,00 €, όπως αυτό ίσχυε από το 2015, στις 25.000,00 € ώστε να ευνοηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα αλλά και οι οικογένειες τους.

Αναφορικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Συνεχίζουμε με συνέπεια τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων του δήμου μας, αυξάνοντας τα οικονομικά όρια απαλλαγών των δημοτικών τελών στα άτομα με αναπηρία και των οικογενειών  τους. Με τις συνολικές παρεμβάσεις μας από την αρχή της θητείας μας, στο τομέα της κοινωνικής πολιτικής, είμαστε κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Βασική προϋπόθεση όλων αποτελεί η σωστή διαχείριση των οικονομικών του δήμου μας, την οποία και κάνουμε, ώστε να μπορούμε να στηρίζουμε τους συμπολίτες μας με κάθε τρόπο».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.