Ε. Λιακούλη: «Στα παιδιά μας αξίζει ένα καλύτερο σχολείο»

 Ενόψει της επικείμενης έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά και με αφορμή τα προβλήματα που παρατηρούνται στην τράπεζα θεμάτων, η τ. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, ΕυαγγελίαΛιακούλη, υπογράμμισε τα εξής:

«Η σοβαρότατη δυσλειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων, τη στιγμή που η αγωνία των μαθητών κορυφώνεται, είναι αποκαλυπτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης  της Ν.Δ.

Έχουμε αναδείξει επανειλημμένως την εν τοις πράγμασι εγκατάλειψη του ψηφιακού σχολείου, με τη μη αναβάθμιση των ψηφιακών πλατφορμών εκπαίδευσης. Το μπάχαλο που επικρατεί με την Τράπεζα Θεμάτων αποτελεί έργο Ν.Δ., όπως βεβαίως δεν είναι καλύτερο και το δυσμενές αποτύπωμα στην Παιδεία από τααλησμόνητα πεπραγμένα των ΣΥΡΙΖΑ  ΑΝΕΛ . 

Στο ΠΑΣΟΚ, έχοντας υλοποιήσει καθοριστικές ιστορικές μεταρρυθμίσεις, επεξεργαστήκαμε ένα σύγχρονο, καινοτόμο και ρεαλιστικό προγραμματικό πλαίσιο, γιατί -όπως έχει αναδείξει ο Πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης- είναι ζωτική προτεραιότητα η επένδυση στη δημόσια εκπαίδευση. Βασικές παράμετροι του Στρατηγικού μας Σχεδίου αποτελούν, μεταξύ άλλων, τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας για την κάλυψη των μαθησιακών κενών και την αντιμετώπιση των ανισοτήτων. Η αξιοποίηση των ψηφιακών δυνατοτήτων. Η εφαρμογή των ευρωπαϊκών δεικτών ποιότητας και το άνοιγμα του σχολείου στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, στην τέχνη, στην αγωγή υγείας. Η στήριξη του ολοήμερου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η πιστοποίηση ξένης γλώσσας και υπολογιστή ως την Γ’ Γυμνασίου. Η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης. Η κατοχύρωση επαγγελμάτων και ο καθορισμός επαγγελματικών δικαιωμάτων.  Η ολόπλευρη στήριξη της Ειδικής Αγωγής και των δομών της. Η διασφάλιση ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος, με υπηρεσίες ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης, για την αντιμετώπιση της βίας στα σχολεία. Τα εξωστρεφή Πανεπιστήμια, με σύνδεση με την παραγωγή και την τοπική ανάπτυξη, με χρηματοδότηση της έρευναςκαι της καινοτομίας. Η αναβάθμιση και οικονομική στήριξη των εκπαιδευτικών, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, η αξιολόγησητου εκπαιδευτικού έργου και των συντελεστών του.

Προτείνουμε την καθιέρωση Εθνικού Απολυτηρίου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ώστε να μην κρίνεται σε μια στιγμή το μέλλον των παιδιών μας, και να απαλλαγούν σταδιακά οι οικογένειες από την επιβάρυνση των φροντιστηρίων.

Στο ΠΑΣΟΚ νοιαζόμαστε για το Δημόσιο Σχολείο, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, που αποτελεί το ύψιστο, το αναντικατάστατο, εργαλείο ανοδικής κοινωνικής κινητικότητας, συνεπώς έχουμε χρέος, όλοι μαζί, να αφήσουμε στο παρελθόν την υποβάθμιση τηςΔημόσιας Παιδείας, που προκάλεσαν διαδοχικά ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας.

Εύχομαι, από καρδιάς, σε κάθε μαθητή και κάθε μαθήτρια καλή επιτυχία στις εξετάσεις, πρωτίστως πρόοδο στην επίτευξη των προσωπικών τους ονείρων, όπως οι ίδιοι τα λαχταρούν, για να γίνει η νέα γενιά του Τόπου μας πρωτοπόρος σε ένα καλύτερο μέλλον αξιοπρέπειας και προοπτικής για την πατρίδα μας

 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.