Β. Κόκκαλης: «Κραυγή αγωνίας από χιλιάδες συμπολίτες μας που λήγει η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη»

 Την κραυγή αγωνίας χιλιάδων συμπολιτών μας για τη λήξη της δυνατότητας παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης τους» τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόκκαλης εξηγεί αναλυτικά πως «έκδηλη είναι η αγωνία και η απόγνωση χιλιάδων συμπολιτών μας για την λήξη της ασφαλιστικής τους ικανότητας και κατά συνέπεια την απώλεια της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης, σήμερα στις 31/5/2023 καθώς αδυνατούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές για το 2022.

Η απώλεια της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αφορά κυρίως ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες που αποδεδειγμένα απώλεσαν τα έσοδα τους είτε λόγω καταστροφής της παραγωγής τους από ακραία καιρικά φαινόμενα, είτε λόγω της διαταραχής της εφοδιαστικής αλυσίδας της τοπικής αγοράς και των εξαγωγών.

Είναι επιβεβλημένη και κρίνεται απαραίτητη η παράταση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αυτών των ανθρώπων καθώς αδυνατούν να καλύψουν στη δεδομένη χρονική στιγμή τις υποχρεώσεις τους, και οι ιθύνοντες παρά την αναλγησία τους – έστω και τώρα- οφείλουν να τους διευκολύνουν ώστε να τους παρέχουν τη δυνατότητα καταβολής των εισφορών τους μέσω του εισοδήματος που αναμένουν από την παραγωγή των προϊόντων του 2023» καταλήγει.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.