Δεκάδες επισκέψεις μαθητών από όλη την Ελλάδα στο ψηφιακό «Πλανητάριο Ολύμπου»

 Δεκάδες επισκέψεις σχολείων τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες  στο ψηφιακό «Πλανητάριο Ολύμπου» στην Ελασσόνα. 

Το καινοτόμο «Πλανητάριο του Ολύμπου» είναι ένα έργο ψηφιακής απεικόνισης του Ολύμπου, στην πόλη της Ελασσόνας, που προσφέρει στους μαθητές και τους επισκέπτες τη δυνατότητα παρουσίασης και περιήγησης στον Όλυμπο μέσα από τρισδιάστατα βίντεο (3D) σε μία αναβαθμισμένη αίθουσα προβολής, την αίθουσα Θεάτρου Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη, δυναμικότητας 400 και πλέον ατόμων. 

Το Μουσείο Ψηφιακής Προβολής, δημιουργεί νέα δεδομένα στην τουριστική προβολή του Ολύμπου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας, καθώς οι κινηματογραφικού επιπέδου υποδομές προβολής τρισδιάστατων (3D) βίντεο με τη χρήση ειδικών γυαλιών είναι ελάχιστες στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να έχει γίνει ήδη από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του πόλος έλξης εκπαιδευτικών εκδρομών από πολλά σχολεία του Ν. Λάρισας και όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα τα σχολεία που επισκέφτηκαν τους τελευταίους μήνες το πλανητάριο είναι από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κεφαλονιά, Χαλκίδα, Κατερίνη, Λιτόχωρο, Καρδίτσα, Λιβαδειά, Βόλο, σχολεία από την Φαρκαδόνα, τα Φάρσαλα, την Λάρισα, τα Τρίκαλα αλλά και της Ελασσόνας, ενώ σε συνεργασία και με το κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας, οι επισκέψεις και άλλων σχολείων αναμένεται να είναι πάρα πολλές το επόμενο διάστημα μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς.            

Βασικός στόχος είναι η διεθνής προβολή της περιοχής, ως τουριστικού προορισμού, μέσω των νέων τεχνολογιών και συγκεκριμένα δίνοντας προστιθέμενη αξία στο θεσσαλικό τουριστικό προϊόν, το πασίγνωστο από τη μυθολογία βουνό του Ολύμπου 

Αναφορικά με τη λειτουργία του ψηφιακού πλανητάριου ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας τόνισε: «Ο Δήμος Ελασσόνας με γνώμονα τη διάδοση και την προβολή του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής με σύγχρονα εργαλεία, διευρύνει τη γκάμα των υπηρεσιών που αφορούν τον πολιτισμό μέσα από νέες τεχνολογίες. Το ψηφιακό «Πλανητάριο» είναι ένα έργο καινοτομίας, ένα νέο εργαλείο προβολής της περιοχής μας, με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας και την ανάδειξη του μυθικού βουνού σε πόλο έλξης επισκεπτών καθημερινά από όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Οι επισκέψεις δεκάδων μαθητών από όλη την Ελλάδα μας χαροποιούν ιδιαίτερα και πιστεύουμε ότι σε συνδυασμό με το μουσείο για την ιστορία και τη μυθολογία του Ολύμπου που θα στεγαστεί στο ιστορικό κτήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας στη συνοικία Αμπελοκήπων, δίπλα από το πέτρινο γεφύρι, θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η πόλη μας, προσφέροντας σε όλους έναν ακόμα λόγο να την επισκεφτούν».

Οι ψηφιακές προβολές ενημερώνουν τους επισκέπτες για τη μυθική ιστορία του ιστορικού βουνού μέσω εικονικών πλατφόρμων σχετικών με το Δωδεκάθεο, κάνοντας συγχρόνως επεξήγηση των μύθων που συνοδεύουν το βουνό, ξεναγεί τους επισκέπτες, κάνοντας μια ολοκληρωμένη περιήγηση στον ορεινό όγκο του και προβάλλει τα πολιτιστικά, θρησκευτικά, περιβαλλοντικά μνημεία με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες προσβασιμότητας. 


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.